5 κρέμες προσώπου που αφήνουν την επιδερμίδα αισθητά πιο σφριγηλή

H must προσθήκη στη skincare ρουτίνα τους πιο κρύους μήνες του χρόνου.

Το υαλουρονικό και τα πεπτίδια είναι ίσως τα πιο "beginner friendly" skincare συστατικά, αφού σπάνια προκαλούν ερεθισμούς και ερυθρότητα, ενώ ταιριάζουν με όλα τα άλλα πιο "δύσκολα" actives, βλ. ρετινόλη και AHA. Ανεξάρτητα όμως από τον "ευγενικό" χαρακτήρα τους, γιατί αξίζει να εντάξετε μια κρέμα με υαλουρονικό και πεπτίδια στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Γιατί να εντάξετε μια κρέμα με υαλουρονικό και πεπτίδια στη ρουτίνα σας;

Ο συνδυασμός υαλουρονικού και πεπτιδίων σε μία κρέμα μπορεί να χαρίσει στην επιδερμίδα σας μια πραγματικά πολύ σφριγηλή και νεανική όψη.

Διαβάστε Επίσης

Τα πεπτίδια από τη μία συμβάλλουν στην ενίσχυση του φυσικού κολλαγόνου της επιδερμίδας, αποκαθιστούν και επανορθώνουν τον προστατευτικό φραγμό, κάνοντας το δέρμα πιο "δυνατό". Το υαλουρονικό από την άλλη χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα, κι αν το μοριακό του βάρος το επιτρέπει διεισδύει στα βαθύτερα στρώματά της, "γεμίζοντας" εκ των έσω τις ρυτίδες.

Το αποτέλεσμα; Οι γραμμές, οι ρυτίδες και τα σημάδια φωτογήρανσης εμφανίζονται μειωμένα, ενώ η επιδερμίδα δείχνει πιο υγιής, σφριγηλή και ενυδατωμένη.

Director's Choice | Οι καλύτερες κρέμες με υαλουρονικό και πεπτίδια

Rénergie H.P.N. 300-Peptide Rich Cream, Lancôme

Rénergie H.P.N. 300-Peptide Rich Cream, Lancôme

Με υαλουρονικού οξύ, 300 είδη πεπτιδίων, και νιασιναμίδη, η πιο πλούσια, θρεπτική υφή της Rénergie Rich Cream θρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα χωρίς να αφήνει λιπαρή αίσθηση.

Peptide Renewal Cream, Mario Badescu

Peptide Renewal Cream, Mario Badescu

Τα ενεργά συστατικά των πεπτιδίων σε συνδυασμό με το υαλουρονικό οξύ στη σύνθεση της Peptide Renewal Cream προσφέρουν μια φυσική ενίσχυση στην ενυδάτωση και τη θρέψη την επιδερμίδας, προβάλλοντας έτσι ένα πιο υγιές, φωτεινό και λαμπερό δέρμα.

Strength Trainer Peptide Boost Moisturizer, Ole Henriksen (sephora.gr)

Strength Trainer Peptide Boost Moisturizer, Ole Henriksen (sephora.gr)

Με ισχυρά συστατικά - πεπτίδια, αμινοξέα, κεραμίδια, κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ- η Strength Trainer Peptide Boost Moisturizer διπλασιάζει αμέσως την ενυδάτωση, ενισχύει την ελαστικότητα και βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, ενώ επίσης ενισχύει τον φραγμό υγρασίας του δέρματος.

Honey Whip Peptide Moisturizer, Wishful (sephora.gr)

Honey Whip Peptide Moisturizer, Wishful (sephora.gr)

Εμπλουτισμένη με μέλι manuka, πεπτίδια, κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ, αυτή η ανάλαφρη whipped κρέμα βοηθά την επιδερμίδα να επανορθωθεί και να "γεμίσει" αποκτώντας μια πιο νεανική κι ομοιόμορφη όψη. 
 

Protini Polypeptide Cream, Drunk Elephant (sephora.gr)

Protini Polypeptide Cream, Drunk Elephant (sephora.gr)

Αυτή η ενυδατική κρέμα με πρωτεΐνες συνδυάζει πρωτοφανή ποικιλία και συγκέντρωση πεπτιδίων-οδηγών, αυξητικών παραγόντων, ενισχυτικών αμινοξέων, νούφαρου πυγμαίου, αλλά και υαλουρονικό οξύ για ορατή και άμεση βελτίωση του τόνου, της υφής και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας.