3 skincare αλλαγές που κάθε γυναίκα άνω των 50 πρέπει να κάνει αυτήν την περίοδο

Οι πιο σίγουροι τρόποι να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ελαστική και λαμπερή όσο πέφτει η θερμοκρασία.

Παραδόξως καθώς περνούν τα χρόνια, το δέρμα δεν γίνεται πιο ανθεκτικό, αλλά όλο και πιο ευαίσθητο. Η κυτταρική ανάπτυξη μειώνεται και η παραγωγή λιπιδίων επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να προκαλείται διάσπαση του προστατευτικού στρώματος του δέρματος και η επιδερμίδα να γίνεται πιο ξηρή. Όταν στην εξίσωση μπαίνουν και οι ψυχρές θερμοκρασίες, ο ξηρός αέρας και τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η αφυδάτωση της επιδερμίδας μοιάζει αναπόφευκτη. Για να την βοηθήσετε ωστόσο να διατηρήσει την ενυδατωμένη και λαμπερή όψη της, δεν έχετε παρά να κάνετε τις παρακάτω αλλαγές στη ρουτίνα σας:

1. Αυξήστε την ενυδάτωση

Διαβάστε Επίσης

Τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, το δέρμα χρειάζεται επιπλέον υγρασία και ενυδάτωση. Τώρα είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να εμπλουτίσετε τη ρουτίνα σας με προϊόντα -κρέμες και ορούς- με υαλουρονικό οξύ, που ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, αλλά και κηραμίδια, που προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό, διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές. Εξίσου εξαιρετικές προσθήκες αποτελουν το σκουαλένιο και η γλυκερίνη.

2. Εντάξτε στη ρουτίνα σας ένα λάδι

Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή να εντάξετε στη ρουτίνα σας ένα έλαιο προσώπου, το οποίο θα "κλειδώσει" την υγρασία στην επιδερμίδα, αποτρέποντας την διαδερμική απώλεια νερού. Εφαρμόστε το το βράδυ μετά τον ορό και την κρέμα κι έπειτα, αν το επιθυμείτε, χρησιμοποιήστε ένα gua sha για να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο και να πετύχετε ένα πιο ανορθωμένο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα.

3. Ξεκινήστε (ξανά) τη ρετινόλη

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, τώρα είναι η στιγμή να ξεκινήσετε τη ρετινόλη. Αν πάλι τη σταματήσατε λόγω καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να την επανεντάξετε στη ρουτίνα σας. Το πολύτιμο αυτό συστατικό ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης στο δέρμα κι επιταχύνει το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων μειώνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες κι αφήνοντας την επιδερμίδα πιο νεανική και λαμπερή. 

Διαβάστε Επίσης