Αφυδατωμένο δέρμα | Οι καλύτερες κρέμες προσώπου για ενυδάτωση και θρέψη

Ενυδατώνουν σε βάθος, ενώ παράλληλα ενισχύουν την επιδερμικό φραγμό.

Ο χειμώνας μπορεί να είναι πολύ σκληρός με την επιδερμίδα. Ο κρύος αέρας, το ξηρό περιβάλλον στο σπίτι λόγω της θέρμανσης και οι συχνές εναλλαγές θερμοκρασίας αφήνουν την επιδερμίδα "στρεσαρισμένη" και "άβολη". Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε ξηρή επιδερμίδα. Μπορεί απλά να έχετε αφυδατωμένο δέρμα.

Ξηρό vs Αφυδατωμένο δέρμα | Ποιες είναι οι διαφορές; 

Διαβάστε Επίσης

Το ξηρό δέρμα είναι μια μόνιμη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την αίσθηση τραβήγματος στο πρόσωπο και προκαλείται από μια ανωμαλία στον επιδερμικό φραγμό. Το αφυδατωμένο δέρμα αν και είναι εξίσου άβολο και φολιδωτό, είναι κάτι το προσωρινό και το αναστρέψιμο. Η αφυδάτωση οφείλεται στην απώλεια νερού και μπορεί να επηρεάσει όλους τους τύπους δέρματος κάποια στιγμή. Ακόμα και η πιο λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να είναι αφυδατωμένη. 

Πώς να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση του δέρματος;

Όπως προαναφέρθηκε, το αφυδατωμένο δέρμα είναι μια προσωρινή κατάσταση που μπορεί να αντιστραφεί χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα. Αναζητήστε συνθέσεις με υαλουρονικό οξύ, λιπαρά οξέα, αλλά και ceramides, που θα ενυδατώσουν σε βάθος την επιδερμίδα σας και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν τον επιδερμικό φραγμό της, περιορίζοντας την απώλεια νερού.

Διαβάστε Επίσης

Director's Choice | Οι καλύτερες κρέμες προσώπου για αφυδατωμένο δέρμα

Lala Retro Whipped Cream, Drunk Elephant (sephora.gr)

Lala Retro Whipped Cream, Drunk Elephant (sephora.gr)

Αυτή η πολυδιάστατη κρέμα επανόρθωσης εμποτισμένη με έξι ελαφριά αφρικανικά έλαια, ένα σύμπλεγμα φυτικών κηραμιδίων και ωμέγα λιπαρά οξέα υποστηρίζει την αναπλήρωση του επιδερμικού φραγμού, ενισχύοντας τον όξινο μανδύα της επιδερμίδας και μειώνοντας τις επιπτώσεις από το καθημερινό στρες.

Moisturising Cream, CeraVe (στα φαρμακεία)

Moisturising Cream, CeraVe (στα φαρμακεία)

Αυτή η πλούσια, μη λιπαρή κρέμα, με 3 απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ, παρέχει ενυδάτωση όλη την ημέρα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού.

Cicalfate+ Repairing Protective Cream, Avéne (στα φαρμακεία)

Cicalfate+ Repairing Protective Cream, Avéne (στα φαρμακεία)

Αυτή η παχύρρευστη κρέμα δεν είναι τυχαία best-seller. Επανορθώνει, καταπραΰνει και ηρεμεί άμεσα το ερεθισμένο δέρμα, παρέχοντας πλούσια ενυδάτωση.

Strength Trainer Peptide Boost Moisturiser, Ole Henriksen (sephora.gr)

Strength Trainer Peptide Boost Moisturiser, Ole Henriksen (sephora.gr)

Εμπλουτισμένη με πεπτίδια, κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ, αυτή η κρέμα "κλειδώνει" την υγρασία στην επιδερμίδα, επαναφέροντας τη χαμένη λάμψη και φρεσκάδα της. 

Cera Repair Barrier Cream, Biotherm

Cera Repair Barrier Cream, Biotherm

 Εμπλουτισμένη με το προβιοτικό κλάσμα Life Plankton™ και επανορθωτικά Βιοκηραμίδια, αυτή η λεπτόρρευστη κρέμα επανορθώνει τον προστατευτικό φραγμό και τον ενδυναμώνει, ώστε να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την αφυδάτωση και τις εξωτερικές επιθέσεις, καθυστερώντας και προλαμβάνοντας τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Ceramidin Cream, Dr.Jart

Ceramidin Cream, Dr.Jart

Με Jartbiome™, ένα μίγμα 4 βασικών προβιοτικών ενζύμων και Centella Rx™, η Ceramidin Cream καταπραΰνει άμεσα την επιδερμίδα και συμβάλλει στην ισορροπία του μικροβιώματός της.

Barrier Repair, Dermalogica

Barrier Repair, Dermalogica

Αυτή η βελούδινη ενυδατική κρέμα με αποκλειστική σύνθεση UltraCalming™ Complex περιέχει βρώμη και βότανα που δρουν διακόπτοντας τη δράση των φλεγμονωδών παραγόντων που οδηγούν στην ευαισθητοποίηση του δέρματος, μειώνοντας τη δυσφορία, το κάψιμο και τον κνησμό. 

Correct Triple Lipid Restore 4:2:4, SkinCeuticals (skinceuticals.gr)

Correct Triple Lipid Restore 4:2:4, SkinCeuticals (skinceuticals.gr)

Αν θέλετε προϊόν περιποίησης που να προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό, αλλά να έχει και αντιγηραντική δράση, αυτό είναι το ιδανικό για εσάς. Περιέχει τις ιδανικές αναλογίες που χρειάζεται η επιδερμίδα από κεραμίδια, χοληστερόλη και λιπαρά οξέα.