5 τροφές που εξισορροπούν φυσικά τις ορμόνες

Μια μικρή ανισορροπία των ορμονών μπορεί να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του σώματος.

Οι ορμόνες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία, επηρεάζοντας συχνά το βάρος, την όρεξη και την διάθεσή μας. Οι αδένες που υπάρχουν στο σώμα μας απελευθερώνουν ορμόνες, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν υγιές το σώμα.

Ωστόσο είναι πολύ πιθανό, μια μικρή ανισορροπία να διαταράξει την φυσιολογική λειτουργία, προκαλώντας κυκλοθυμίες, καταθλιπτικά συναισθήματα, ακόμα και αύξηση ή μείωση βάρους. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και συνήθως δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Για να αντιμετωπίσετε φυσικά την παραπάνω φυσιολογική κατάσταση, μπορείτε να επιλέξετε να καταναλώσετε τις εξής τροφές:

Αβοκάντο

Το αβοκάντο συμβάλει στη μείωση της απορρόφησης οιστρογόνων, ενώ είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά και φυτικές ίνες, τα οποία βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών συνολικά. Όταν αισθάνεσαι νευρική ή έντονα στεναχωρημένη μπορείς να προσθέσετε αβοκάντο στη σαλάτα σας ή να επιλέξετε ένα αβοκάντο τοστ για να "χαλαρώσετε" το σώμα σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr