10 τροφές που καταπολεμούν τις φλεγμονές

Οι φλεγμονές σχετίζονται με πολλά και σοβαρά νοσήματα. Ποιες είναι οι τροφές που τις "θρέφουν" και ποια διατροφή τις κρατά υπό έλεγχο;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι φλεγμονές σχετίζονται με πολλά προβλήματα υγείας και φυσικά η διατροφή παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμφάνιση και την καταπολέμησή τους. Δείτε αναλυτικά παρακάτω τις τροφές που καταπολεμούν τις φλεγμονές και εκείνες που τις πυροδοτούν.

Τροφές που πυροδοτούν φλεγμονές: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν:

-τα γαλακτοκομικά

-το καλαμπόκι

-το κρέας

-το σιτάρι (με τη βρόμη και τη σίκαλη πολλές φορές να εντάσσονται στη λίστα)

-το αβγό

-τα αλλαντικά

-οι επεξεργασμένες τροφές

-τα τηγανητά

-τα εσπεριδοειδή

-η πατάτα

-η ντομάτα

-οι ξηροί καρποί

-ο καφές και η ζάχαρη, οπότε και συνιστάται να τις αποφεύγετε

Τα τρανς λιπαρά είναι επίσης μια "ένοχη" κατηγορία. Τα συναντάμε σε επεξεργασμένες τροφές. Μπορεί να τα δείτε με το όνομα "υδρογονωμένα" ή "μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά" και είναι μια κατηγορία που πρέπει να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι τα καταναλώνουν συχνά, παρουσιάζουν επίπεδα CRP (πρωτεΐνη η οποία αυξάνεται όταν υπάρχουν φλεγμονές στον οργανισμό) κατά 73% υψηλότερα από όσους καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr