Οι φλεγμονές σχετίζονται με πολλά προβλήματα υγείας και φυσικά η διατροφή παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμφάνιση και την καταπολέμησή τους. Δείτε αναλυτικά παρακάτω τις τροφές που καταπολεμούν τις φλεγμονές και εκείνες που τις πυροδοτούν.
Τροφές που πυροδοτούν φλεγμονές: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν:
-τα γαλακτοκομικά
-το καλαμπόκι
-το κρέας
-το σιτάρι (με τη βρόμη και τη σίκαλη πολλές φορές να εντάσσονται στη λίστα)
-το αβγό
-τα αλλαντικά
-οι επεξεργασμένες τροφές
-τα τηγανητά
-τα εσπεριδοειδή
-η πατάτα
-η ντομάτα
-οι ξηροί καρποί
-ο καφές και η ζάχαρη, οπότε και συνιστάται να τις αποφεύγετε
Τα τρανς λιπαρά είναι επίσης μια "ένοχη" κατηγορία. Τα συναντάμε σε επεξεργασμένες τροφές. Μπορεί να τα δείτε με το όνομα "υδρογονωμένα" ή "μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά" και είναι μια κατηγορία που πρέπει να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι τα καταναλώνουν συχνά, παρουσιάζουν επίπεδα CRP (πρωτεΐνη η οποία αυξάνεται όταν υπάρχουν φλεγμονές στον οργανισμό) κατά 73% υψηλότερα από όσους καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr