Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την εμμηνόπαυση

Οι σύμμαχοί σας στην αντιμετώπιση των αρνητικών συμπτωμάτων.

Στην περίοδο της κλιμακτηρίου, το γυναικείο σώμα υφίσταται πολλές αλλαγές λόγω των ορμονών, οι οποίες μεταφράζονται σε διάφορα -ενοχλητικά- συμπτώματα, όπως οι εξάψεις, οι εναλλαγές στη διάθεση, η ξηροδερμία, η οστεοπόρωση κ.ά. Καθώς η αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση δεν είναι, αξίζει να κάνετε σύμμαχό σας ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα κατευνάσει την έντασή τους, βοηθώντας σας να απολαύσετε κι αυτήν την περίοδο της ζωής σας. Ποιο είναι όμως το καλύτερο συμπλήρωμα για εμμηνόπαυση;

Ποιο είναι το καλύτερο συμπλήρωμα για εμμηνόπαυση;

Αν έπρεπε να αναδείξουμε ένα ως το καλύτερο συμπλήρωμα για εμμηνόπαυση, τότε θα λέγαμε πως είναι εκείνο που περιέχει σίγουρα τα παρακάτω τέσσερα μακροθρεπτικά συστατικά:

Βιταμίνη D

Διαβάστε Επίσης

Παρά τη σχεδόν καθημερινή έκθεση στον ήλιο, οι περισσότερες Ελληνίδες χρειάζεται να φροντίζουν για μια περαιτέρω ενίσχυση του οργανισμού τους με βιταμίνη D. H "βιταμίνη του ήλιου", όπως πολλοί την ονομάζουν, είναι εξαιρετικά σημαντική για τον οστικό μεταβολισμό. Έχει καταλυτικό ρόλο στην πρόληψη και θεραπεία της οστεοπόρωσης, βοηθά τον οργανισμό να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο για να παραμείνουν τα οστά γερά, ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο για προβλήματα στην καρδιά.

Ασβέστιο

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, τα οιστρογόνα μειώνονται δραματικά με αποτέλεσμα να αυξάνεται η απώλεια ασβεστίου από τα οστά και κατά συνέπεια ο κίνδυνος οστεοπόρωσης. Αναζητήστε λοιπόν ένα συμπλήρωμα διατροφής με ασβέστιο ή εντάξτε στη διατροφή σας περισσότερα γαλακτοκομικά και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Βιταμίνη Β12

Με την πάροδο του χρόνου, ο κίνδυνος ανεπάρκειας βιταμίνης Β12 αυξάνεται και μαζί του αυξάνεται η κόπωση, η αδυναμία, η απώλεια όρεξης και η κατάθλιψη. Αυτός είναι ο λόγος που είναι εξαιρετικά σημαντική η ένταξη ενός συμπληρώματος διατοφής με Β12 στην καθημερινότητά σας.

Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης, της ορμόνης της χαράς, όπως πολλοί την ονομάζουν. Καθώς τα ασταθή επίπεδά της μπορεί να συμβάλλουν στις εναλλαγές της διάθεσης και στην κατάθλιψη, που παρουσιάζονται συχνά στην εμμηνόπαυση, αξίζει να αναζητήσετε την εν λόγω βιταμίνη στο συμπλήρωμα που θα αγοράσετε.

Διαβάστε Επίσης