Εμμηνόπαυση | Το πολύτιμο μέταλλο που "αποτρέπει" τις συνέπειες στον οργανισμό

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι απαραίτητα σε κάθε φάση της ζωής μας, υπάρχει όμως ένα που πολύ σημαντικό στην εμμηνόπαυση.

Το μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο στο ανθρώπινο σώμα που επηρεάζει τη διάθεση, υποστηρίζει την υγεία των οστών και τα επίπεδα ορμονών και συμμετέχει σε εκατοντάδες βιοχημικές αντιδράσεις σε όλο τον οργανισμό. Το μαγνήσιο όμως γίνεται ακόμη πιο σημαντικό στις γυναίκες στην προεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση καθώς μετριάζει τις πιθανές επιπτώσεις της στον οργανισμό, ανάμεσά τους οστεοπόρωση, δυσκολίες στον ύπνο, κατάθλιψη και καρδιαγγειακά νοσήματα. Ας δούμε πώς, λοιπόν, το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει σε όλα αυτά.

Μαγνήσιο και υγεία των οστών

Περίπου το 60% του μαγνησίου στον οργανισμό αποθηκεύεται στα οστά, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Η οστεοπόρωση - που ορίζεται ως χαμηλή οστική πυκνότητα - επηρεάζει το 10-30% των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών και αυξάνεται με την ηλικία. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, πυροδοτώντας τη διαδικασία που συμβάλει στην απώλεια της οστικής μάζας. Σε αυτή τη φάση τα οστά διασπώνται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι ανοικοδομούνται, με αποτέλεσμα να γίνονται πορώδη και να εξασθενούν, κάνοντας πιο πιθανά τα σοβαρά κατάγματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr