Breaking | O Alessandro Michele είναι ο νέος Creative Director του Valentino

Μετά την αποχώρηση του Pierpaolo Piccioli.

Ο οίκος Valentino έχει νέο καλλιτεχνικό διευθυντή: ο Alessandro Michele αναλαμβάνει τη θέση που άφησε ο Pierpaolo Piccioli, μετά από 25 χρόνια. Οι φήμες είχαν ξεκινήσει ήδη από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Piccioli και σήμερα, 28 Μαρτίου, επιβεβαιώθηκαν με την επίσημη ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Alessandro Michele αναλαμβάνει καθήκοντα από τις 2 Απριλίου και η πρώτη συλλογή που θα παρουσιάσει θα είναι αυτή για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2025, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον Σεπτέμβριο. 

Με δήλωση του, ο Michele είπε για τον διορισμό του: "Είναι απίστευτη η τιμή". Και πρόσθεσε: "Νιώθω τεράστια χαρά και τεράστια ευθύνη που έρχομαι σε έναν οίκο μόδας που έχει τη λέξη "ομορφιά" χαραγμένη στη συλλογική του ιστορία που είναι φτιαγμένη από μοναδική κομψότητα, φινέτσα και απίστευτη χάρη".

Από τον ρόλο του Creative Director, o Michele θα αναλάβει να σχεδιάζει και τις Couture συλλογές του οίκου, κάτι που σαν σχεδιαστής θα κάνει για πρώτη φορά. Σχολιάζοντας, μάλιστα, αυτή την προοπτική, ο Michele θα πει: "Αναζητώ τις λέξεις για να δηλώσω τη χαρά μου, να μεταδώσω το τι πραγματικά αισθάνομαι αυτή τη στιγμή, τα χαμόγελα που ξεπηδούν από την καρδιά μου, την ευλογία και την ευγνωμοσύνη που νιώθω... Η χαρά μου, μάλιστα, είναι τόσο ζωντανή που φοβάμαι ότι θα την πληγώσω αν τολμήσω και την ονοματίσω". 

Ο Alessandro Michele ήταν ο επικεφαλής του δημιουργικού του Gucci από το 2015 και η αποχώρησή του ανακοινώθηκε στον Νοέμβριο του 2022. Τον διαδέχτηκε ο Sabato De Sarno. Το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του δημιουργικού σχεδιαστή, που άφησε έντονο το αποτύπωμά του στον Gucci, απασχόλησε για αρκετό καιρό τους ανθρώπους της βιομηχανίας της μόδας μέχρι που ήρθε η είδηση για τον Valentino - μια θέση που ουσιαστικά τον επαναφέρει στην Kering Group (στην οποία ανήκει ο Gucci) και η οποία διαθέτει μετοχές στον οίκο Valentino. Τώρα, το νέο μεγάλο ερωτηματικό που διακινείται στην αγορά είναι που θα βρεθεί ο προκάτοχός του, Pierpaolo Piccioli.