Ο Alessandro Michele αποχωρεί από τον οίκο Gucci | Η επίσημη ανακοίνωση

Οι φήμες για την αποχώρηση του σχεδιαστή από τον οίκο επιβεβαιώθηκαν. Το συγκινητικό μήνυμα-αντίο.

Τέλος εποχής για τον Alessandro Michele και τον οίκο Gucci. Οι φήμες που ξεκίνησαν λίγα 24ωρα πριν επιβεβαιώθηκαν με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος αργά χθες το βράδυ, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, και στην οποία αναφέρει: Gucci ανακοινώνει σήμερα ότι ο Alessandro Michele αποχωρεί από τη θέση του Creative Director του οίκου. Ο Alessandro Michele ήταν ο επικεφαλής δημιουργικού από την 21 Ιανουαρίου του 2015, και έχει παίξει θεμελιώδη ρόλο στη δημιουργία του brand που είναι σήμερα ο Gucci, μέσω της πρωτοποριακής δημιουργικότητας του ενώ παράλληλα παρέμεινε κοντά στην κληρονομιά και τους κώδικες του οίκου".

Διαβάστε Επίσης

Στην ανακοίνωση, περιλαμβάνονται τα μηνύματα του Marco Bizzarri, Προέδρου και CEO του οίκου Gucci, ο οποίος αναφέρει: "Ήμουν πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Alessandro στα τέλη του 2014, και από τότε είχαμε την ευτυχία να συνεργαστούμε στενά μαζί σ' αυτό το επιτυχημένο μονοπάτι που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ο οίκος Gucci. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τα 20 χρόνια δέσμευσής του στον Gucci και το όραμά του, την αφοσίωσή του και την άνευ ορίων αγάπη του γι' αυτόν τον ξεχωριστό οίκο από τη θέση του Creative Director". Αλλά και του François-Henri Pinault, Προέδρου και CEO του Ομίλου Kering - στον οίκο ανήκει ο οίκος, και ο οποίος δηλώνει:

"Ο δρόμος τον οποίο ο Gucci και ο Alessandro περπάτησαν μαζί τα τελευταία χρόνια είναι μοναδικός και θα παραμείνει ως μία εξέχουσα στιγμή στην ιστορία του οίκου. Είμαι ευγνώμων στον Alessandro που έβαλε τόσο πολύ τον εαυτό του μέσα σ' αυτή την περιπέτεια. Το πάθος του, η φαντασία του, η ευρυματικότητά του και η παιδεία του έβαλαν τον Gucci στο επίκεντρο, εκεί δηλαδή που ανήκει. Του εύχομαι ένα υπέροχο "επόμενο κεφάλαιο" στο δημιουργικό του ταξίδι".

Το συγκινητικό "αντίο" του Alessandro Michele 

H ανακοίνωση περιλαμβάνει και τα συγκινητικά λόγια του Alessandro Michele, τα οποία ανάρτησε και στο Instagram του. Στο δικό του "αντίο", ο Michele αναφέρει: 

"Υπάρχουν φορές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα ξεχωριστό ταξίδι, που κράτησε περισσότερα από 20 χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία αφιέρωσα ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό μου πάθος. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου, η Gucci υπήρξε το σπίτι μου, η υιοθετημένη οικογένειά μου. Σε αυτή τη διευρυμένη οικογένεια, σε όλα τα άτομα που τη φρόντισαν και την υποστήριξαν, στέλνω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου, τη μεγαλύτερη και την πιο εγκάρδια αγκαλιά μου.

Μαζί τους έχω ευχηθεί, ονειρευτεί, φανταστεί. Χωρίς αυτούς, τίποτα απ' ό,τι έχτισα δεν θα μπορούσε να είχε γίνει πραγματικό. Σ' αυτούς απευθύνω την πιο ειλικρινή μου ευχή: μακάρι να συνεχίσετε να καλλιεργείτε τα όνειρά σας, αυτή την ήπια και άυλη ουσία που κάνει τη ζωή να αξίζει. Μακάρι να συνεχίσετε να τρέφετε τους εαυτούς σας με ποιητικές εικόνες, και να μείνετε πιστοί στις αξίες σας. Μακάρι να ζείτε πάντα με τα πάθη σας, με ώθηση από τον άνεμο της ελευθερίας".

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η σχεδιαστική ομάδα του οίκου Gucci είναι αυτή που θα ηγηθεί της καλλιτεχνικής διεύθυνσης μέχρι να ανακοινωθεί νέος Greative Director. 

Διαβάστε Επίσης