X

H ζωή της Reese Witherspoon μέσα από φωτογραφίες

Η ηθοποιός έχει διανύσει μία σημαντική επαγγελματική πορεία που μετράει δύο δεκαετίες.

"Αυτό που μπορείς να κάνεις για να δεις αλλαγή, είναι να δουλέψεις σκληρά. Αυτή είναι η συμβουλή μου. Κάνε αυτό που ξέρεις καλά", είναι ένα από τα αγαπημένα quotes της Reese Witherspoon. Η ηθοποιός φαίνεται πώς υιοθετεί την εν λόγω στάση σε όλους τους τομείς της ζωής της αφού έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πολύ σημαντική καριέρα που μετράει περίπου δύο δεκαετίες.

Η Reese αγαπάει, στηρίζει και ενθαρρύνει τις γυναίκες θέλοντας να τις κάνει να αναδείξουν τον πραγματικό τους εαυτό. Κάτι που η ίδια φαίνεται να έκανε πάντοτε και ήταν αυτό που τη βοήθησε να ξεχωρίσει. Το ταλέντο, η τόλμη της να υπερασπιστεί σημαντικά κοινωνικά θέματα και η ειλικρίνειά της, την τοποθετούν ανάμεσα στις γυναίκες που έφεραν αέρα ανανέωσης στο Hollywood.

1976
Γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη το 1976 και πέρασε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής της στην Γερμανία, αφού ο πατέρας της ήταν στο στρατό. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την αδυναμία της στον κινηματογράφο.
 
1980
Μετά από κάποια χρόνια στο εξωτερικό η οικογένεια Witherspoon επέστρεψε στην Αμερική. Στη φωτογραφία είναι με τον μεγαλύτερο αδελφό της John.
1980
Σε ηλικία 7 χρονών πρωταγωνίστησε σε διαφήμιση, ξεκίνησε το modeling και κέρδισε βραβείο για τη συμμετοχή της ως cheerleader σε διαγωνισμό.
1991
Ο πρώτος μεγάλος της ρόλος ήταν στην ταινία «The Man in the Moon” σε ηλικία 14 ετών δίπλα στον Jason London και την Emily Warfield.
1991
Ποζάρει δίπλα στους συμπρωταγωνιστές της ταινίας στην πρώτη της σημαντική πρεμιέρα.
1993
Στα πρώτα χρόνια της καριέρα της ερωτεύτηκε τον ηθοποιό Chris O'Donnell.
1995

H ηθοποιός στην πρεμιέρα της ταινίας "Waterworld".

1996
Ένα επιβλητικό look από την ηθοποιό που επέλεξε κόκκινο δερμάτινο jacket και ριγέ παντελόνι, στην πρεμιέρα της ταινίας Two Days in the Valley.
1997
Tα πρώτα βραβεία Όσκαρ που παρευρέθηκε η ίδια. Με total black σύνολο στο after party του Vanity Fair.
1998
Mια σημαντική χρονιά για την καριέρα της αφού έπαιξε σε τρεις ταινίες. Μια ασπρόμαυρη ταινία της δεκαετίας του ’50, μια κλασική και την ταινία "Pleasantville".
1999
Πρωταγωνίστησε σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής, το "Cruel Intentions" μαζί με τις Sarah Michelle Gellar και Selma Blair.
1999
Μετά από ένα χρόνο σχέσης παντρεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία "Cruel Intentions", Ryan Phillippe σε μια κλειστή τελετή.
1999
Την ίδια χρονιά έμεινε έγκυος και έφερε στη ζωή την κόρη της Αva.
2000
H καριέρα της απογειώθηκε το 2000. Ήταν υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες για το ρόλο της στην ταινία "Election".
2000
Η επιστροφή της στην τηλεόραση έγινε με μεγάλη επιτυχία αφού εμφανίστηκε στην σειρά Friends ως Jill Greece (αδελφή της Rachel Green).
2001
H μεγάλη εμπορική επιτυχία "Legally Blonde" απογείωσε την καριέρα της.
2003
Πραγματοποιήθηκε το sequel της ταινίας "Legally Blonde". H ηθοποιός εμφανίστηκε στην πρεμιέρα με τον σύζυγό της, όπου ήταν έγκυος για δεύτερη φορά. 
2004
Οι θαυμαστές της έμειναν έκπληκτοί όταν αποφάσισε να αλλάξει τα signature ξανθά μαλλιά της. Η ίδια έγινε μελαχρινή για τις ανάγκες ενός ρόλου.
2005
Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους την καριέρα της ήταν η June Carter στην ταινία Walk the Line. Πρωταγωνίστησε δίπλα στον ηθοποιό Joaquin Phoenix.
2006
Το πρώτο της βραβείο Όσκαρ ήρθε το 2006 για τον ρόλο της ως June Carter. 
2009
Mετά από οκτώ χρόνια γάμου η ηθοποιός αποφάσισε να βάλει τέλος στο γάμο της. Από το 2007 μέχρι το 2009 ήταν σε σχέση με τον ηθοποιό Jake Gyllenhaal. Εμφανίστηκαν μαζί στο Vanity Fair Oscar party κάνοντας μία από τις τελευταίες κοινές τους εμφανίσεις.
2011
Έλαβε το σημαντικό βραβείο "MTV's Generation Award" που δίνεται σε καλλιτέχνες που σημειώνουν σημαντική πορεία και μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα τους.
2016
Το 2011 παντρεύτηκε τον Jim Toth μετά από ένα χρόνο γνωριμίας. Εδώ, στην πρεμιέρα της ταινίας "Sing” με τα παιδιά της Ava, Deacon, και Tennessee και τον σύζυγό της. 
2017
Ήταν παραγωγός και πρωταγωνίστρια στην μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία Big Little Lies. To show αποθεώθηκε, ήταν υποψήφιο σε οκτώ κατηγορίες στης Χρυσές Σφαίρες και συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά. Την ίδια χρονιά, η ηθοποιός ξεκίνησε το Reese's Book Club όπου μοιράζεται τα αγαπημένα της βιβλία με τους διαδικτυακούς της φίλους. 
2018
Υπήρξε σημαντικό κομμάτι του κινήματος #MeToo με γυναίκες από τον χώρο της υποκριτικής που ήρθαν αντιμέτωπες με τον παραγωγό Harvey Weinstein. Η ίδια μαζί με άλλες σημαντικές ηθοποιούς έθεσαν ως dress code στις Χρυσές Σφαίρες το 2018, το μαύρο χρώμα. 
2019
Μετά από 20 χρόνια σημαντικής πορείας στο χώρο, πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία με την Jennifer Aniston, στην παραγωγή “The Morning Show”της νεοσύστατής πλατφόρμας Apple TV.