X

Πριγκίπισσα Βεατρίκη | 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την επόμενη royal που θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας

Η καριέρα, οι διάσημες φίλες της και πολλές ακόμα πληροφορίες.

Εν αναμονή του νέου βασιλικού γάμου, όλοι ασχολούνται με την πριγκίπισσα Βεατρίκη και τον αρραβωνιαστικό της, Edoardo Mapelli Mozzi.

Οι περισσότεροι δεν είναι εξοικειωμένοι μαζί της και τη θυμούνται μέσα από φωτογραφίες στο παλάτι του Buckingham ανάμεσα στους υπόλοιπους royals ή από το γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας. Ποιες είναι όμως οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για εκείνη πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας;

Η βασιλική της οικογένεια

Η 31χρονη Βεατρίκη είναι το πρωτότοκο παιδί του πρίγκιπα Ανδρέα, δούκα της Υόρκης και της δούκισσας Σάρα. Είναι η μεγαλύτερη αδελφή της πριγκίπισσας Ευγενίας, η οποία είναι 29 ετών και παντρεύτηκε πέρυσι τον Οκτώβριο τον Jack Brooksbank στο Windsor Castle. Είναι επίσης το πέμπτο εγγόνι της βασίλισσας Ελισάβετ II και η πρώτη εξαδέλφη των Harry και William. 

Η σειρά της στο θρόνο

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη είναι η ένατη στη σειρά διαδοχής για το βρετανικό θρόνο και ακολουθεί τον πατέρα της πρίγκιπα Ανδρέα. Ήταν στην όγδοη θέση, αλλά η άφιξη γιου του πρίγκιπα Harry, Archie την "έριξε" στη λίστα. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά έχει ως εξής: πρίγκιπας Κάρολος, πρίγκιπας William, πρίγκιπας George, πριγκίπισσα Charlotte, πρίγκιπας Louis, πρίγκιπας Harry, Archie Mountbatten-Windsor, πρίγκιπας Andrew, πριγκίπισσα Βεατρίκη, πριγκίπισσα Ευγενία και πολλοί ακόμη.

Tο πραγματικό της όνομα

Το πλήρες όνομά της είναι  πριγκίπισσα Βεατρίκη Ελισάβετ Μαρία της Υόρκης, αλλά η αδερφή της τη φωνάζει χαϊδευτικά "Bea" ή "Beabea" για συντομία.

Η καριέρα της

H πριγκίπισσα Βεατρίκη και η Ευγενία δεν είναι "επαγγελματίες royals" όπως τα ξαδέρφια τους William and Harry που οφείλουν να παρευρίσκονται σε προγραμματισμένες δημόσιες εκδηλώσεις. Η Βεατρίκη έχει χτίσει τη δική της καριέρα, ως αντιπρόεδρος στην startup εταιρία Afiniti, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στην εξυπηρέτηση πελατών. Σύμφωνα με το βιογραφικό της, μεταξύ άλλων, έχει δουλέψει ως ερευνητική αναλύτρια σε ιδιωτική οικονομική εταιρεία, αλλά και ως σύμβουλος στη Sony pictures television και την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων, Sandbridge Capital.

Η ίδια είναι επίσης πρέσβειρα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Street Child, που ίδρυσε η μητέρα της και υποστηρίζει την εκπαίδευση των γυναικών και των παιδιών στις ευάλωτες χώρες,  συνιδρύτρια στο Big Change Charitable Trust που ενισχύει οικονομικά project νέων, ενώ ασχολείται επίσης με τις οργανώσεις και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα Teenage Cancer Trust,  the Oscar’s Book Prize, Helen Arkell Dyslexia Centre και Northwood African Education.

Το κολέγιο στο Λονδίνο

Η πριγκίπισσα ξεκίνησε τη σχολική της ζωή στο Upton House School στο Berkshire, συνέχισε στο Coworth Park School και αποφοίτησε από το σχολείο του Αγίου Γεωργίου στο Ascot το 2000. Το 2011 τελείωσε τις σπουδές επάνω στην ιστορία και την ιστορία των ιδεών στο Goldsmiths του Λονδίνου.

Οι διάσημες φίλες της, Karlie Kloss και Ellie Goulding

Οι τρεις φίλες είχαν πάει μαζί διακοπές στην έρημο Wadi Rum στην Ιορδανία τον Απρίλιο του 2018, ενώ στην παρέα τους ήταν επίσης και η σχεδιάστρια και στενή φίλη της Meghan Markle, Misha Nonoo. 

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη με την Karlie Kloss είναι φίλες εδώ και χρόνια. Η Kloss έχει μοιραστεί κοινά τους στιγμιότυπα στο Instagram από ένα γάμο στην Antibes της Γαλλίας το 2016 αλλά και από την αντίδραση της royal φίλης της στην ανακοίνωση του δικού της αρραβώνα με τον Joshua Kushner μέσω Face Time. Τον Ιούλιο του 2018, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η Goulding  ήταν φυσικά παρούσες στον δεύτερο γάμο της Kloss με τον Kushner στο Wyoming. 

Όλοι γνωρίζουν τη φιλία της Goulding με την πριγκίπισσα Ευγενία, ενώ πληροφορίες θέλουν την ίδια να είναι αυτή που σύστησε στην τραγουδίστρια τον τωρινό της σύζυγο. Η Goulding όμως έχει εξίσου στενή σχέση και με τη Βεατρίκη που παρακολούθησε το γάμο της φίλης της στο Caspar Jopling τον Αύγουστο μαζί με τον αρραβωνιαστικό της.

Ο ενθουσιασμός της για το γάμο

Η Πριγκίπισσα και ο αρραβωνιαστικός της, ανακοινώνοντας το χαρμόσυνο γεγονός του αρραβώνα τους, μοιράστηκαν την εξής δήλωση: 

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τον αρραβώνα μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τη νέα μας ζωή μαζί και ανυπομονούμε για το γάμο μας. Μοιραζόμαστε πολλά παρόμοια ενδιαφέροντα και αξίες και γνωρίζουμε ότι αυτό θα μας κρατήσει αγαπημένους και ευτυχισμένους τα επόμενα χρόνια".