X

Το νυφικό της πριγκίπισσας Βεατρίκης εκτίθεται στο παλάτι του Windsor

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το δει δια ζώσης στο State Dining Room του Windsor Castle.

Το νυφικό φόρεμα της πριγκίπισσας Βεατρίκης, το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά τη δεκαετία του 1960 από τον Βρετανό σχεδιαστή Sir Norman Hartnell για τη βασίλισσα, έχει την ευκαιρία να δει δια ζώσης το ευρύ κοινό. Το νυφικό θα εκτίθεται από αυτή την Πέμπτη στο State Dining Room του Windsor Castle, το οποίο ανοίγει για το κοινό κάθε χρόνο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το φόρεμα το οποίο φόρεσε η πριγκίπισσα στις 17 Ιουλίου στο γάμο της με τον Edoardo Mapelli Mozzi, διαθέτει φούστα με λεπτομέρειες από σατέν, γεωμετρικά κεντήματα και κρύσταλλα στο μπούστο, τη μέση και τους γοφούς. Η Angela Kelly και ο Stewart Parvin, που και οι δύο συνεργάζονται τακτικά με τη βασίλισσα, αναδιαμόρφωσαν το φόρεμα για να διασφαλίσουν ότι θα έδειχνε τέλειο για τη νύφη. Μειώθηκε ο όγκος του φορέματος έτσι ώστε να δείχνει πιο σύγχρονο, ενώ προστέθηκαν και κοντά μανίκια από οργάντζα.

Η βασίλισσα είχε φορέσει το φόρεμα σε ένα δείπνο στη Ρώμη το 1961. Το φόρεσε ξανά στην πρεμιέρα της ταινίας Λόρενς της Αραβίας στο Odeon στην πλατεία Leicester του Λονδίνου, το 1962.

Δίπλα στο φόρεμα, θα εκτίθενται και τα νυφικά παπούτσια της πριγκίπισσας Βεατρίκης. Τις ίδιες nude Valentino γόβες είχε φορέσει και στο γάμο του δούκα και της δούκισσας του Cambridge το 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ