X

Tiger Woods | Ένα νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη σκανδαλώδη ζωή του

Σεξ, σκάνδαλα, απαγορευμένες ουσίες... Ο Tiger Woods έρχεται ξανά αντιμέτωπος με το σκοτεινό παρελθόν του.

Ήταν 2009 θρύλος του γκολφ Tiger Woods έγινε πρωταγωνιστής ενός από τα μεγαλύτερα ροζ σκάνδαλα στην ιστορία του αθλητισμού. Ο 34χρονος τότε αθλητής ήταν ήδη πέντε χρόνια παντρεμένος με την Elin Nordegren, ένα 29χρονο μοντέλο από τη Σουηδία και είχε αποκτήσει μαζί της δύο παιδιά. Μια μέρα, η σύζυγός του διάβασε σε ένα άρθρο του National Enquirer για μια φημολογούμενη νέα σχέση του Woods. Τσεκάροντας το κινητό του, οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν: ο σύζυγός της είχε πράγματι σχέση με τη Rachel Uchitel, διευθύντρια νυχτερινών κλαμπ.

Πάνω από δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, η τότε ερωμένη του Tiger Woods πρόκειται να "σπάσει τη σιωπή της" και να μιλήσει για την σχέση τους, όπως αποκάλυψε στο podcast του Juicy Scoop πριν λίγες μέρες. Η Rachel Uchitel θα συμμετάσχει στο ντοκιμαντέρ με τίτλο Tiger που θα προβληθεί σε δύο μέρη στο ΗΒΟ τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του καναλιού, το ντοκιμαντέρ "θα εξερευνήσει την άνοδο και την πτώση του παγκόσμιου ειδώλου Tiger Woods”.

"Η Rachel Uchitel, η γυναίκα πίσω από το σεξουαλικό σκάνδαλο που άλλαξε για πάντα τον κόσμο του Tiger Woods, θα σπάσει τη σιωπή της για πρώτη φορά", αναφέρεται στον ιστότοπο του HBO. Η ίδια εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να πάρει μέρος στο ντοκιμαντέρ. "Ένιωθα ότι ο κόσμος με είχε υποτιμήσει αυτά τα δέκα χρόνια μετά τα σκάνδαλα που βγήκαν στη δημοσιότητα", λέει. "Κάποια στιγμή, ένιωσα την ανάγκη να σπάσω τις αλυσίδες μου και να μάθω πώς είναι να έχω φωνή.

Όπως εξηγεί η Rachel Uchitel είναι "πολύ πιο δύσκολο για μια γυναίκα” να αποτινάξει από πάνω την την ετικέτα που της έχουν κολλήσει μετά από ένα τέτοιο σκάνδαλο. "Ο Tiger μπορεί να κερδίζει βραβεία και τουρνουά. Μπορεί να έχει ανακάμψει από τις δυσκολίες και ο κόσμος να τον ενθαρρύνει. Αλλά μια γυναίκα δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, όχι σε σχέση με εκείνον, αλλά γενικά με οποιοδήποτε σκάνδαλο, κι αυτό είναι άδικο.

Η 40χρονη γυναίκα μίλησε επίσης για τη γνωριμία της με τον θρύλο του γκολφ: "Γνώρισα τον Tiger Woods όταν έβγαινα με τον Derek Jeter (παλιό παίχτη του μπέιζμπολ). Ήταν φίλοι κι ένα βράδυ είχε έρθει να κοιμηθεί στο σπίτι του στο Μανχάταν. Κάπως έτσι έγινε η γνωριμία μας”.

Η ιστορία του ροζ σκανδάλου

Όταν αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική σχέση, τα παιδιά του Woods με την Nordegren ήταν ακόμα πολύ μικρά -η κόρη τους ήταν δύο ετών και ο γιος τους βρέφος. Η σύζυγός του θύμωσε πολύ και, σύμφωνα με τις φήμες της εποχής, τον έδιωξε από του σπίτι τους στη Φλόριντα, ενώ έσπασε τα παράθυρα στη μαύρη Cadillac του αθλητή. Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Rachel Uchitel ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία αναμενόταν να επιβεβαιώσει τη σχέση της με τον Woods. Τελικά, η συνέντευξη ακυρώθηκε "λόγω ανωτέρας βίας” -οι φήμες λένε ότι η Rachel πληρώθηκε το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να μη μιλήσει.

Όμως το θέμα δεν έληξε εκεί, καθώς τους επόμενους μήνες βγήκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες και για άλλες γυναίκες που είχαν ερωτική σχέση με τον Tiger Woods. Κάποιες από αυτές μίλησαν σε δημοσιογράφους, δίνοντας λεπτομέρειες για τη σχέση τους. Όπως η σερβιτόρα Mindy Lawton που διηγήθηκε στο National Enquirer τη συνάντησή τους σε ένα πάρκινγκ για σεξ μέσα στο αυτοκίνητο λίγο πριν τον αγώνα του Woods σε ένα τουρνουά γκολφ. Ή η barwoman Jaimee Crubbs που είπε στο US Weekly ότι είχε συνευρεθεί ερωτικά με τον Tiger Woods 20 φορές σε μια περίοδο τριών ετών. Στο μεταξύ, πολλοί από τους χορηγούς διέκοψαν τα συμβόλαιά τους με τον αθλητή.

Η άνοδος μετά την πτώση

Ο ίδιος ο Woods εκείνη την περίοδο κρυβόταν από τους δημοσιογράφους και τους παπαράτσι έως ότου αποσύρθηκε για 45 μέρες σε κλινική για να θεραπευτεί από τον εθισμό του στο σεξ. Στη συνέχεια, το Φεβρουάριο του 2010 ζήτησε δημόσια συγνώμη, με συνέντευξή του στο CNN και παραδέχτηκε ότι φέρθηκε "ανεύθυνα και εγωιστικά”. "Είχα εξωσυζυγικές σχέσεις, είπα ψέματα στη γυναίκα μου. Αυτό δεν είναι σωστό και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη”, είπε.

Παρά τη δημόσια ομολογία, η Elin Nordegren προχώρησε τη διαδικασία του διαζυγίου το οποίο εκδόθηκε την ίδια χρονιά. Ο Woods προσπαθώντας να ανακάμψει από το σκάνδαλο ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα στην καριέρα του. Το 2013, μετά από μια σειρά από ήττες, κατέκτησε ξανά τον τίτλο του Νο1 στον κόσμο. Όμως η ψυχική του υγεία είχε κλονιστεί. Τις σεζόν 2016 και 2017 απείχε από τα τουρνουά, ενώ τον Μάιο του 2017 αποκοιμήθηκε στο τιμόνι του αυτοκινήτου σε έναν δρόμο στη Φλόριντα, μετά την κατανάλωση ενός κοκτέιλ από ναρκωτικές ουσίες και αντικαταθλιπτικά και συνελήφθη από την αστυνομία.

Έναν χρόνο μετά, ήταν πια έτοιμος να ανακάμψει, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή. Μετά από μια σύντομη σχέση με την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκι Lindsey Vonn το 2015, βρήκε ξανά τον έρωτα στην αγκαλιά της Erica Herman, ενώ κέρδισε μερικούς ακόμα τίτλους, αναλαμβάνοντας ξανά τα ηνία της καριέρας του.

Tags