X

Πρίγκιπας Φίλιππος | Οι ηθοποιοί που τον υποδύθηκαν στην μικρή και μεγάλη οθόνη

Το The Crown δεν είναι η μόνη σειρά που ασχολήθηκε με τη ζωή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια πάντα ήταν αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος από τα media για αυτό δεν ήταν λίγοι οι παραγωγοί που θέλησαν να μεταφέρουν τη ζωή των μελών της στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη.

Μπορεί το The Crown να κατάφερε να γίνει η πιο δημοφιλής σειρά για τη ζωή στο βρετανικό Παλάτι, αλλά πριν από αυτό είχε ήδη γυριστεί μια ταινία για τη ζωή της βασίλισσας αλλά και μια ταινία για τον Κάρολο και τη Diana.

Οι ηθοποιοί που ξεχώρισαν στον ρόλο τους ως Πρίγκιπας Φίλιππος

Matt Smith

Ο πρώτος ηθοποιός που υποδύθηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο στη σειρά του Netflix ‘The Crown’ ήταν ο Matt Smith που είχαμε γνωρίσει στο 'Doctor Who'. Ο Smith υποδύθηκε τον Φίλιππο σε νεαρή ηλικία, όταν η Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα, καταφέρνοντας να μετφέρει στη μικρή οθόνη την εξυπνάδα του, την παιχνιδιάρικη διάθεσή του αλλά και την οξυθυμία του.

Tobias Menzies

Ο Tobias Menzies εμφανίστηκε ως δούκας του Εδιμβούργου στη τρίτη σεζόν του The Crown κι ενώ ο τρόπος που τον υποδύθηκε θεωρήθηκε πιο ήσυχος, κατάφερε να μαγέψει το τηλεοπτικό κοινό. Η πλοκή εξάλλου του τρίτου κύκλου περιλάμβανε πολλές έντονες στιγμές όπως η επανασύνδεσή του με τη μητέρα του Αλίκη αλλά και η σχέση του με τη Diana.

James Cromwell

Ο James Cromwell είχε υποδυθεί τον δούκα του Εδιμβούργου στην ταινία του Peter Morgan ‘The Queen’ που αφορούσε στις μέρες που πέρασε η βασιλική οικογένεια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana αλλά και τον πόλεμο που δέχτηκαν από τα media.

Christopher Lee

Στην τηλεοπτική ταινία ‘Charles & Diana: A Royal Love Story’ του 1982,  ο Christopher Lee είχε υποδυθεί τον πρίγκιπα Φίλιππο φέρνοντας μια glamour πινελιά στον ρόλο.

Jonathan Pryce

Ο Jonathan Pryce θα υποδυθεί τον πρίγκιπα Φίλιππο στην πέμπτη σεζόν του ‘The Crown’ που διαδραματίζεται τη δεκαετία του ΄90 με τη βασιλική οικογένεια να περνάει δύσκολα με το διαζύγιο του Καρόλου, τον θάνατο της Diana αλλά και την εκλογή του Tony Blair.