X

Πρίγκιπας Harry | Οι αρνητικές αντιδράσεις μετά το σχόλιό του για το αμερικανικό Σύνταγμα

Ο δούκας του Sussex χαρακτήρισε την 1η τροπολογία ως "παλαβή".

Ο πρίγκιπας Harry έχει καταφέρει να κάνει εχθρούς τόσο στην Αγγλία όσο και στην Αμερική, την χώρα που αποφάσισε να ζήσει με την οικογένειά του μετά την αποχώρησή του από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Ο δούκας του Sussex που- από τότε που έδωσε την αποκαλυπτική συνέντευξη στην Oprah Winfrey- φαίνεται ότι λατρεύει τη νέα "ελευθερία” που του δίνεται ως μη ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας και δεν φοβάται να εκφράσει την άποψή του, έκανε ένα σχόλιο για το αμερικανικό Σύνταγμα που δεν άρεσε και πολύ στους Αμερικάνους.

Ο Harry χαρακτήρισε την -αγαπημένη στους Αμερικανούς-1η τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ ως "παλαβή”, αναφερόμενος στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι celebrities με τους paparazzi.

Η πρώτη τροπολογία του Συντάγματος προστατεύει την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης, με τον Harry να υπονοεί ότι τα tabloids έχουν παρεξηγήσει τα όρια και δεν σέβονται την ιδιωτική ζωή των διάσημων προσώπων. Αυτή η ελευθερία έκφρασης που έχει στην Αμερική, βέβαια, του έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσει ανοιχτά για την βασιλική οικογένεια αλλά και να χαρακτηρίσει "παλαβό” το Σύνταγμα, με το τελευταίο να στρέφει ορισμένους Αμερικάνους εναντίον του.

"Έχω τόσα πολλά που θέλω να πω για την πρώτη τροπολογία όπως την καταλαβαίνω, αλλά είναι παλαβή. Είναι ένα τεράστιο θέμα που δεν καταλαβαίνω, γιατί είμαι εδώ λίγο καιρό. Αλλά μπορείς να βρεις ένα παραθυράκι παντού, μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτά που δεν λέγονται αντί να αποσιωπήσεις αυτά που λέγονται. Πιστεύω ότι ζούμε σε μια εποχή που ορισμένα στοιχεία των media  επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει ιδιωτικότητα. Υπάρχει μεγάλη σύγκρουση ενδιαφερόντων”, είπε ο Harry.

O βουλευτής του Τέξας Dan Crenshaw έγραψε στο Twitter "μόλις διπλασίασα το πάρτι μου για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας” ενώ η δημοσιογράφος Meghan McCain έγραψε πως "πήγαμε σε πόλεμο το 1776 για να μην ενδιαφερόμαστε για το τι λες ή σκέφτεσαι. Έχεις διαλέξει να ζητήσεις καταφύγιο μακριά από την πατρίδα σου εδώ και να ευημερήσεις χάρη σε όλα όσα έχει να προσφέρει η χώρα μας και ένα από αυτά είναι η πρώτη τροπολογία -δείξε λίγο σεβασμό”. Εκτός από τους Αμερικάνους και οι Άγγλοι φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν με τον βρετανό πολιτικό Nigel Farage να σχολιάζει στο Twitter πως "ο πρίγκιπας Harry καταδικάζει την πρώτη τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ και δείχνει ότι το έχει χάσει. Σε λίγο θα είναι ανεπιθύμητος και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ