X

H Julianne Moore δεν θέλει να ξανακούσει τον όρο "aging gracefully"

Η ηθοποιός διεκδικεί το δικαίωμά της να μεγαλώνει.

Η διαδικασία της γήρανσης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, κι όμως συχνά για τις γυναίκες εξακολουθεί να είναι ταμπού. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή της η 60χρονη Julianne Moore, επιχειρώντας να καταδείξει πώς η νεότητα έχει αναβαθμιστεί από ένα απλό στάδιο της ζωής ενός ανθρώπου σε "ιδανικό".

"Ο όρος "aging gracefully" (μεγαλώνοντας όμορφα) ενέχει πολλή κριτική", λέει. "Υπάρχει λιγότερο "όμορφος" τρόπος να μεγαλώνουμε; Δεν έχουμε κάποια επιλογή πάνω σε αυτό. Κανείς δεν επιλέγει αν θα γεράσει, οπότε δεν υπάρχει και θετικός ή αρνητικός τρόπος να το κάνει".

Διαβάστε Επίσης

Στην πραγματικότητα, ο όρος "aging gracefully" είναι ένας άλλος τρόπος να πεις "δείχνει μικρότερη από την ηλικία της", κάτι που απλώς προσθέτει περισσότερη πίεση στις γυναίκες να διατηρήσουν τη νεανική τους εμφάνιση. Μάλιστα, η πίεση αυτή πλέον ξεκινάει ήδη από όταν είμαστε ακόμα νέες –εξού και πολλές καταφεύγουν στο botox ή άλλες αντιγηραντικές θεραπείες από την ηλικία των 20!

Η πρόταση της Julianne Moore είναι όχι απλώς να συμφιλιωθούμε με το γήρας αλλά να το τιμήσουμε. "Όσα κι αν είναι τα χρόνια που το σώμα μας γύρισε γύρω από τον ήλιο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η προσωπική εξέλιξη δεν τελειώνει ποτέ", λέει. "Το ερώτημα είναι πώς θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, να επενδύουμε στον εαυτό μας, να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα, να βοηθάμε τους άλλους, να γίνουμε εκείνο το άτομο που η οικογένεια και οι φίλοι μας χρειάζονται ή επιθυμούν. Πώς θα κατευθύνουμε τη ζωή μας προς ακόμα πιο βαθιές εμπειρίες; Αυτό πρέπει να έχουμε στο νου μας όταν σκεφτόμαστε ότι μεγαλώνουμε".

Η ίδια μάλιστα αποκάλυψε το πώς η Helen Mirren τη βοήθησε να συμφιλιωθεί με το πέρασμα του χρόνου, δουλεύοντας σε μια βιομηχανία όπου η νεανική εμφάνιση μπορεί να είναι ικαθοριστική για την καριέρα σου. "Το να μεγαλώνεις είναι προϋπόθεση για να παραμένεις ζωντανός", της είχε πει. "Είτε θα γεράσεις είτε θα πεθάνεις νέα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή".