Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο βασιλιάς Φίλιππος VI απόλαυσε ένα χαλαρωτικό διήμερο. Την Κυριακή 16 Μαρτίου ο μονάρχης εθεάθη να κάνει σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Valedelinares στην επαρχία Τερουέλ. Το ταξίδι ήταν ιδιωτικό και πραγματοποιήθηκε χωρίς τη βασίλισσα Letizia, έτσι λίγες λεπτομέρειες έχουν προκύψει για τη χειμερινή του απόδραση.
Χωρίς τη βασίλισσα Letizia για το σκι
Όσοι περνούσαν ένα απόγευμα κάνοντας σκι έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τον μονάρχη να γλιστράει στις χιονισμένες πλαγιές. Ωστόσο, ο ίδιος δεν δίστασε να χαιρετήσει όλους τους αθλητές που τον πλησίασαν. Μίλησε επίσης στον Τύπο και αποκάλυψε γιατί επέλεξε το θέρετρο Valdelinares για το ταξίδι του. "Πολύ καλό, συνιστάται ιδιαίτερα", ξεκίνησε. "Είναι όμορφα και υπάρχει χιόνι", πρόσθεσε. Ο Felipe έφτασε την Κυριακή γύρω στις 1:30 μ.μ., με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Κατά την άφιξή του, εξήγησε ότι ήταν "δύσκολο να φτάσει εκεί" και ότι είχε έρθει με την πρόθεση να κάνει σκι όσο περισσότερο μπορούσε!
Ελάχιστοι τον κατάλαβαν
Ο βασιλιάς της Ισπανίας κατάφερε να περάσει απαρατήρητος για μεγάλο μέρος του απογεύματος, εν μέρει λόγω του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για αυτό το άθλημα. Ντυμένος με τη στολή, μόνο η γενειάδα και η φωνή του πρόδιδαν την ταυτότητα του ατόμου πίσω από τα γυαλιά και το κράνος. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα και μάλιστα τη στιγμή που το θέρετρο ήταν γεμάτο με κόσμο.
Τα ισπανικά Μέσα έγραψαν σχετικά: "Ο μονάρχης κατεβαίνει τις πλαγιές με ένα απλό σκούρο γκρι σετ και κόκκινες μπότες του σκι. Μόνο όταν βάζει τα γυαλιά του στο τελεφερίκ ανακαλύπτουμε ότι είναι ο βασιλιάς της Ισπανίας". Το άρθρο υπογράμμισε πόσο καλά καλυμμένος ήταν ο βασιλιάς στο χιονοδρομικό κέντρο για να αντιμετωπίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες και πώς κατάφερε να περάσει απαρατήρητος. "Αυτός μπορεί να είναι ένας άλλος παράγοντας που κάνει το σκι τόσο ελκυστικό για διασημότητες και βασιλείς: Μπορούν να παραμένουν ινκόγκνιτο χωρίς καμία προσπάθεια", πρόσθεσαν τα media, αποκαλύπτοντας τον λόγο για τον οποίο ο γιος του Χουάν Κάρλος μοιράζεται αυτό το πάθος με άλλα γνωστά πρόσωπα όπως ο πρίγκιπας William ή ο πρίγκιπας Haakon.