X

"Του έχει κάνει πλύση εγκεφάλου" | Τι απαντούν η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry στα σενάρια συνωμοσίας της Camilla

Η έντονη απάντηση του ζευγαριού στις κατηγορίες νέας βασιλικής βιογραφίας

Ένα νέο βιβλίο και τις αποκαλύψεις του έχουν να αντιμετωπίσουν η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry, καθώς οι σελίδες του αναζωπυρώνουν τη συζήτηση γύρω από τις σχέσεις του ζευγαριού με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τη ζωή των Sussex παραμένει ιδιαίτερα έντονο.Ο Harry και η σύζυγός του Meghan Markle αντέδρασαν έντονα στους νέους αυτούς ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους παράλογους και εντελώς αβάσιμους. Το ζευγάρι, που τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα και ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, φέρεται να απάντησε μέσω εκπροσώπων του, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται στην έκδοση.

Διαβάστε Επίσης

Το ζευγάρι απάντησε σε αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν από ένα νέο βιβλίο για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, τα οποία περιλαμβάνουν εκρηκτικούς ισχυρισμούς εις βάρος τους και τα οποία το ζευγάρι χαρακτήρισε παραληρηματικά.

Το επερχόμενο βιβλίο, Betrayal: Power, Deceit and the Fight for the Future of the Royal Family, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Tom Bower, υποστηρίζει ότι η βασίλισσα Camilla, φέρεται να είπε ιδιωτικά σε φίλη της ότι η Markle είχε "κάνει πλύση εγκεφάλου" στον Harry, στο πλαίσιο της έντονης διαμάχης που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια μέσα στη βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η σχέση των Sussex είχε προκαλέσει ανησυχία στον πρίγκιπα William και στην Kate Middleton, οι οποίοι φέρονται να φοβούνταν ότι ο Harry βρισκόταν υπό την επιρροή της Markle και ότι η θυελλώδης σχέση τους εξελισσόταν υπερβολικά γρήγορα.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex απάντησε στις κατηγορίες, δηλώνοντας:
"Τα σχόλια του κ. Bower έχουν εδώ και καιρό ξεπεράσει τα όρια της κριτικής και έχουν μετατραπεί σε εμμονή. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει δηλώσει δημόσια ότι η μοναρχία στην πραγματικότητα εξαρτάται από το να εξαφανιστούν οι Sussex από τη δημόσια ζωή μας, μια φράση που μιλά από μόνη της".

Και συνέχισε:
"Ο Bower έχει χτίσει την καριέρα του δημιουργώντας όλο και πιο περίπλοκες θεωρίες για ανθρώπους που δεν γνωρίζει και δεν έχει συναντήσει ποτέ. Όσοι ενδιαφέρονται για τα πραγματικά γεγονότα θα στραφούν αλλού· όσοι αναζητούν παραληρηματικές θεωρίες συνωμοσίας και μελοδραματικές αφηγήσεις ξέρουν ακριβώς πού να τον βρουν".

Αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα The Times υποστηρίζουν επίσης ότι ο πρώην επικεφαλής του Invictus Games Foundation, Dominic Reid, είχε εκφράσει ανησυχία ότι οι ίδιοι οι αθλητές κινδύνευαν να περάσουν σε δεύτερο πλάνο, καθώς η διοργάνωση φερόταν να έχει μετατραπεί σε "σόου του Harry και της Meghan".

Απαντώντας σε αυτές τις κατηγορίες, εκπρόσωπος του Invictus Games Foundation δήλωσε: "Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τους The Times να δίνουν τόση προβολή σε σχόλια που φαίνεται να καθοδηγούνται από μια μακροχρόνια ατζέντα και όχι από μια ουσιαστική κατανόηση των Invictus Games και της κοινότητας που υποστηρίζουν. Το Ίδρυμα υπάρχει για να στηρίζει την ανάρρωση και την αποκατάσταση τραυματισμένων και ασθενών στρατιωτικών και βετεράνων από όλο τον κόσμο".

Κλείνοντας, τόνισε ότι οι προσπάθειες να αμφισβητηθεί η αξία των αθλητών ή να υποβαθμιστούν οι εμπειρίες ανθρώπων που ζουν με σωματικούς τραυματισμούς αλλά και "αόρατες” πληγές, είναι βαθιά προσβλητικές για τους άνδρες και τις γυναίκες για τους οποίους δημιουργήθηκαν αυτοί οι Αγώνες. Το επίκεντρο πρέπει να παραμείνει εκεί όπου ανήκει στο θάρρος, την αποκατάσταση και την αλληλεγγύη όσων έχουν υπηρετήσει".

Διαβάστε Επίσης