Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου πραγματοππιήθηκε μια ιστορική συνάντηση στη Μαδρίτη. Ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia υποδέχθηκαν το πριγκιπικό ζευγάρι του Μονακό - με την Charlene να πατά για πρώτη φορά σε ισπανικό έδαφος σε επίσημη εμφάνιση.
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ταξίδεψε στη Μαδρίτη με τη σύζυγό του για μια επίσημη επίσκεψη με σκοπό την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων Μονακό-Ισπανίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ωστόσο, μια μέρα μετά όλοι μιλούν για μια συγκεκριμένη στιγμή. Η προσοχή είναι στραμμένη κυρίως σε μια λεπτομέρεια που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη βάζει φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
H αμφιλεγόμενη κίνηση της Charlene
Η πηγή της διαμάχης είναι ένα βίντεο του αρχικού χαιρετισμού στο οποίο η πριγκίπισσα του Μονακό φαίνεται να κάνει μια τέλεια υπόκλιση τόσο στον βασιλιά Felipe όσο και στη βασίλισσα Letizia.
Aυτή η κίνηση πυροδότησε μια συζήτηση σχετικά με το αν η πριγκίπισσα διέπραξε κάποιο λάθος όσο αφορά στο πρωτόκολλο ή, αντίθετα, ενήργησε σωστά. Η διαμάχη πυροδοτήθηκε από το γνωστό εξειδικευμένο ρεπορτάζ "Royalty and Protocol", το οποίο δεν δίστασε να περιγράψει τη σκηνή ως ένα κραυγαλέο και κατάφωρο λάθος. "Η πριγκίπισσα έκανε για άλλη μια φορά εντελώς λανθασμένες υποκλίσεις", δήλωσαν με σκληρότητα σε μια ανάρτηση που έγινε γρήγορα viral.
Αυτό το προφίλ υποστήριξε ότι το Παλάτι του Μονακό θα έπρεπε να δώσει οδηγίες στη Charlene, δηλώνοντας ότι είναι "ντροπιαστικό" να βλέπεις μια πριγκίπισσα να υποκλίνεται σε άλλους ηγεμόνες "σαν να είναι δεύτερη στην ιεραρχία". Σύμφωνα με αυτή τη διαδικτυακή άποψη, δεδομένου ότι το Μονακό είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, η Charlene δικαιωματικά ανήκει στην "πρώτη βαθμίδα" της παγκόσμιας βασιλικής οικογένειας και η χειρονομία είναι περιττή.
"Λάθος υπόκλιση. Και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό μας αφήνει για άλλη μια φορά μπερδεμένους. Ένα ακόμη βίντεο από τη συνάντηση του ζευγαριού που μπορείτε να δείτε όταν συναντούν τον βασιλιά Φελίπε ΣΤ' της Ισπανίας και τη σύζυγό του, η Μονεγάσκη μονάρχης σύζυγος έκανε για άλλη μια φορά εντελώς λανθασμένες υπόκλιση. Δεν έχει το πριγκιπικό παλάτι του Μονακό έναν υπεύθυνο πρωτοκόλλου για να ενημερώσει την Αυτού Γαλήνια Υψηλότητα;" διαβάζουμε στο σχόλιο.