X

Carla Bruni | Με τι ασχολείται ο σχεδόν άγνωστος γιος της, Aurélien Enthoven

Ο 25χρονος Aurélien Enthoven έχει καταφέρει να συνδυάσει πολιτική, δεινόσαυρους και μόντελινγκ.

Λίγα γνωρίζουμε για τον Aurélien Enthoven. Ποιος είναι αυτός; Ο 25χρονος γιος της Carla Bruni. Ένας νεαρός άνδρας που έχει χαράξει μια μοναδική πορεία, συνδυάζοντας την πολιτική με το πάθος για την επιστήμη και το μόντελινγκ. Πώς τα καταφέρνει;

Ποιος είναι ο  Aurélien Enthoven

Γεννημένος στις 20 Ιουνίου 2001, είναι ο μεγαλύτερος γιος της Carla Bruni και του φιλοσόφου Raphaël Enthoven. Πριν από αυτόν, η Carla είχε σχέση με... τον πατέρα του Raphaël, Jean-Paul. Η Βruni και ο Raphaël χώρισαν το 2007 και έκτοτε έχουν προχωρήσει και οι δύο στη ζωή τους.

Τον Φεβρουάριο του 2008, η Carla παντρεύτηκε τον Nicolas Sarkozy και το 2011, ο Αurélien έγινε ο μεγαλύτερος ετεροθαλής αδελφός της κόρης της Carla και του Nicolas, Giulia.  

Έκανε εκστρατεία για το κόμμα UPR του François Asselineau

Στα τέλη του 2017, σε ηλικία μόλις 16 ετών, ο Aurélien Enthoven εντάχθηκε στην Λαϊκή Ρεπουμπλικανική Ένωση (UPR) του François Asselineau, ελκυσμένος από την κραταιοκρατική ρητορική του κόμματος (η οποία υποστηρίζει την "απόσυρση της Γαλλίας από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και την αποκατάσταση του νοήματος στη δημοκρατία και τη Δημοκρατία"). Παθιασμένος με την πολιτική, δήλωσε τότε ότι είχε ενταχθεί στην UPR αφού συνειδητοποίησε, κατά την άποψή του, ότι τα προγράμματα των υποψηφίων για την προεδρία του 2017 ήταν "μη λειτουργικά στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνθηκών" .

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της οικογένειάς του, ο νεαρός άνδρας ασπάστηκε πλήρως τις ευρωσκεπτικιστικές του απόψεις και την επιθυμία του να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία. Την 1η Μαΐου 2019, μάλιστα διαδήλωσε με το UPR (Λαϊκή Ρεπουμπλικανική Ένωση), φορώντας ένα μπλουζάκι υπέρ του Brexit.  Ο νεαρός άνδρας είχε παραδεχτεί επίσης στην Le Parisien ότι δεν ένιωθε πάντα ευθυγραμμισμένος με ορισμένους ακτιβιστές "βουτηγμένους σε θεωρίες συνωμοσίας": "Οι ιδέες μου είναι ανεξάρτητες από τους γονείς μου", υποστήριξε.  Ωστόσο,  δεν κάνει πλέον εκστρατεία για αυτό το κόμμα, το οποίο έχει μόνο μερικές χιλιάδες μέλη .

Οι δεινόσαυροι και το μόντελινγκ

Ένας παθιασμένος λάτρης των δεινοσαύρων, ο Aurélien Enthoven διαχειριζόταν ένα κανάλι επιστημονικής εκπαίδευσης στο YouTube που ονομάζεται M - Gigantoraptor. Το δημιούργησε όταν ήταν 14 ετών, με τον φίλο του Julien Kress. Το κανάλι είναι ανενεργό από τον Ιανουάριο του 2020.

Όσο για το DΝΑ που κληρονόμησε από τη μητέρα του;  Το 2022, ο Aurélien έκανε τα πρώτα του βήματα στο μόντελινγκ. Αφού πόζαρε για το ιταλικό περιοδικό μόδας και τέχνης CAP 74014, περπάτησε στην πασαρέλα για τον οίκο Versace, πριν το κάνει ξανά για τον Yves Saint Laurent. 

Πλέον έχουμε καιρό να τον δούμε σε catwalk. 

Με τι ασχολείται σήμερα

Τον Απρίλιο του 2023, ο Aurélien Enthoven ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις πολιτικές επιστήμες στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn , αυτή τη στιγμή σπουδάζει στο Sciences Po. Δείχνει επίσης ότι έχει ολοκληρώσει αρκετές πρακτικές ασκήσεις, μεταξύ άλλων σε δικηγορικό γραφείο, σε τράπεζα και αυτή τη στιγμή σε επενδυτικό ταμείο όπου εργάζεται ο Jean Sarkozy.

Έχει επίσης εργαστεί για την Διυπουργική Αντιπροσωπεία για την Καταπολέμηση του Ρατσισμού, του Αντισημιτισμού και του Μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και για τη Sciences Polémiques (ένωση δημόσιας ομιλίας και ρητορικής της Sciences Po). Στο Instagram, μοιράζεται φωτογραφίες από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα το 2022 είχε ταξιδέψει στην Πάρο.

Διαβάστε Επίσης