Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας ταξίδεψε στη Ντόχα για να συναντηθεί με την οικογένεια του Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι (Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani), ο οποίος απεβίωσε στις 12 Ιουλίου σε ηλικία 74 ετών.
Η είδηση του θανάτου του Σεϊχη βύθισε στο πένθος τη Μέση Ανατολή ενώ άπλωσε ένα γκρίζο σύννεφο πάνω από την ευτυχία της βασίλισσας της Ιορδανίας. Πριν από λίγες μόνο μέρες, η Ράνια είχε ανακοινώσει πως θα γίνει ξανά γιαγιά. Είχε μοιραστεί όλο χαρά τα νέα της νέας εγκυμοσύνης της κόρης της, πριγκίπισσας Iman.
Η βασίλισσα Ράνια ντυμένη στα μαύρα
Στο πολυτελές περιβάλλον του Παλατιού Αλ Γουάτζμπα, η Αυτού Μεγαλειότητα συναντήθηκε με τη Σεΐχα Μόζα μπιντ Νάσερ (Sheikha Moza bint Nasser), σύζυγο του πρώην εμίρη (ο οποίος βασίλευσε από το 1995 έως το 2013).
Η βασίλισσα Ράνια εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη Σεΐχα για τον θάνατο του συζύγου της, προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά της σε ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια και τον λαό του Κατάρ. Η σύζυγος του βασιλιά Abdullah προσευχήθηκε επίσης "να αναπαυθεί εν ειρήνη η ψυχή του εκλιπόντος".
Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι της βασίλισσας μετά το Λονδίνο, όπου εκφώνησε μια δυνατή ομιλία στο Φεστιβάλ SXSW στις αρχές Ιουνίου. Σε αυτήν την ομιλία, απέτισε φόρο τιμής στη διαρκή συμπόνια του ιορδανικού λαού.