X

Κηδεία βασιλιά Harald | Letizia, Mary, Maxima & Charlene μαζί στο τελευταίο "αντίο" στις 9 Σεπτεμβρίου

Η κηδεία του Ηarald V θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026, στον Καθεδρικό Ναό του Όσλο,

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να αποχαιρετήσει τον "παππού της Νορβηγίας". Η κρατική κηδεία του Βασιλιά Harald στον Καθεδρικό Ναό του Όσλο την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει το επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, συγκεντρώνοντας την ευρωπαϊκή ελίτ των γαλαζοαίματων.

Ανάμεσα στις υψηλές παρουσίες που θα ταξιδέψουν για να τιμήσουν τη μνήμη του, οι τέσσερις πιο κομψές κυρίες των βασιλικών οίκων, οι Letizia της Ισπανίας, Mary της Δανίας, Maxima της Ολλανδίας και η Charlene του Μονακό. 

Η ανακοίνωση του Μονακό έγινε στο παρά πέντε

Η πριγκίπισσα θα συνοδεύσει τον σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο Β', στην κηδεία του βασιλιά Χάραλντ Ε' της Νορβηγίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2026, στο Όσλο, όπως ανακοίνωσε αργά, στις 7 Σεπτεμβρίου 2026 το Παλάτι του Πρίγκιπα. Η τελευταία επίσκεψη του ζευγαριού στο σκανδιναβικό βασίλειο ήταν το 2022.

"Οι Γαληνότατες Υψηλότητές τους, Πρίγκιπας Αλβέρτος Β' και Πριγκίπισσα Charlene, θα παραστούν στην κηδεία της Αυτού Μεγαλειότητας Βασιλιά Harald V της Νορβηγίας στο Όσλο την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026", ανακοίνωσε το Παλάτι του Πρίγκιπα σε σύντομη δήλωση. Η παρουσία του Μονεγάσκου μονάρχη είχε ανακοινωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα, αλλά η αβεβαιότητα παρέμενε σχετικά με την παρουσία της συζύγου του.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα ενταχθεί, επομένως, στη λίστα με δεκάδες προσωπικότητες των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών που θα ταξιδέψουν στη νορβηγική πρωτεύουσα, όπως ο Κάρολος ΙΣΤ' Γουσταύος και η Silvia της Σουηδίας, ο Frederik και η Mary της Δανίας, o βασιλιάς Willem Alexander με τη βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας καθώς και ο Abdullah της Ιορδανίας. Έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους και η βασίλισσα Letizia με τον βασιλιά Felipe της Ισπανίας καθώς και η βασίλισσα Σοφία. 

Διαβάστε Επίσης

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Όσλο

Η κηδεία του Ηarald V θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026, στις 1 μ.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Όσλο, το ίδιο μέρος όπου αυτός και η Sonja, ο έρωτας της ζωής του, παντρεύτηκαν πριν από σχεδόν 60 χρόνια. Ο βασιλιάς Haakon VIII, η βασίλισσα Mette-Marit, η διάδοχος πριγκίπισσα Ingrid Alexandra, ο πρίγκιπας Sverre Magnus, η βασίλισσα Sonja και η πριγκίπισσα Astrid, αδερφή του Harald, φυσικά θα παραστούν.

H βασίλισσα Sonja, π πρίγκιπας Sverre Magnus, η πριγκίπισσα Ingrid Alexandra στη θεία Λειτουργία στις 30/8, δυο ημέρες μετά τον θάνατο του Harald V. 

Παρών θα είναι και ο μεγαλύτερος γιος της Mette-Marit, Marius Borg Høiby  στον οποίο δόθηκε άδεια από την αστυνομία να παραστεί - θα παραστούν επίσης η πριγκίπισσα Märtha Louise της Νορβηγίας , κόρη του εκλιπόντος μονάρχη, και τα τρία παιδιά της, Maud, Leah και Emma Behn. Ο σύζυγός της, Durek Verrett, ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, δεν αναμένεται να τους συνοδεύσει.