X

Βασίλισσα Ελισάβετ | Το 'έξυπνο' σημείωμα που άφησε στο προσωπικό του Παλατιού όταν βρήκε έναν γυμνοσάλιαγκα στη σαλάτα της

Ο βασιλικός τρόπος για να κάνεις ένα παράπονο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι γνωστή για την αίσθηση του χιούμορ της αλλά και το τακτ της, τα οποία χρειάστηκε- και τα δύο- όταν μια μέρα βρήκε στη σαλάτα που της είχαν σερβίρει στο Παλάτι ένα νεκρό γυμνοσάλιαγκα.

Η 95χρονη μονάρχης βρήκε τον πιο έξυπνο τρόπο για να παραπονεθεί και -σύμφωνα με έναν πρώην εργαζόμενο του Παλατιού- έστειλε ένα σημείωμα στο προσωπικό της κουζίνας. Όπως αναφέρει το βιβλίο του Charles Oliver, 'Dinner at Buckingham Palace', τόσο η βασίλισσα όσο και ο πρίγκιπας Φίλιππος δίπλα στο σερβίτσιο τους είχαν πάντα ένα σημειωματάριο στο οποίο σημείωναν σχόλια για το γεύμα τους και τα έστελναν στην κουζίνα.

Αυτό το σημειωματάριο ήταν πολύ χρήσιμο όταν η βασίλισσα χρειάστηκε να παραπονεθεί μετά το περιστατικό με τον γυμνοσάλιαγκα. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά "βρήκα αυτό στη σαλάτα. Εσείς θα μπορούσατε να το φάτε;” ενώ δίπλα τοποθέτησε τον νεκρό γυμνοσάλιαγκα.

Η βασίλισσα όπως αναφέρει το βιβλίο του ερευνητή Bryan Kozlowski 'Long Live the Queen 23 Rules for Living from Britain's Longest -Reigning Monarch', δεν είναι ιδιαίτερη με το φαγητό της και τις περισσότερες φορές άφηνε κενό το σημειωματάριό της.

Οι μόνες φορές που σχολίαζε το φαγητό ήταν όταν είχε καλεσμένους, αφού ήθελε να έχει καταγεγραμμένα τα γούστα τους ώστε στο μέλλον να είναι προετοιμασμένη κατάλληλα. "Η βασίλισσα γράφει ένα διακριτικό μήνυμα για μελλοντική αναφορά. Αυτό αναφέρεται στην κουζίνα και πρέπει να το θυμούνται σε περίπτωση που ο καλεσμένος έρθει ξανά”, αναφέρει το βιβλίο.

Όσο για τις διατροφικές συνήθειες της βασίλισσας φαίνεται ότι- εκτός από το γεγονός ότι δεν θα έτρωγε ποτέ ένα γυμνοσάλιαγκα (!) -προτιμά τα απλά γεύματα. Το πρωινό της είναι ένα τσάι με μπισκότα και ένα μπολ με δημητριακά, ενώ το κυρίως γεύμα περιλαμβάνει λαχανικά όπως σπανάκι και κολοκυθάκια με ψητό ψάρι.

Διαβάστε Επίσης