X

Η παράξενη παράδοση της βασίλισσας Ελισάβετ με τη ζυγαριά και το καθιερωμένο πρόγραμμα των Χριστουγέννων στο Norfolk

Το ξεχωριστό μενού για τα corgis, ο μεγάλος περίπατος και το ζύγισμα των καλεσμένων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας θα περάσει τη γιορτή των Χριστουγέννων στην ιδιοκτησία Sangringham στο Norfolk, μία συνήθεια που μετρά αρκετές δεκαετίες. Όλα τα μέλη συγκεντρώνονται στο μέρος, το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ αισθάνεται ως το καταφύγιό της και μαζί περνούν όμορφες στιγμές, δημιουργώντας ανεκτίμητες αναμνήσεις. 

Διαβάστε Επίσης

Σε κάθε οικογένεια, όπως σε εκείνη των Windsors, υπάρχουν ορισμένες παράξενες παραδόσεις που λαμβάνουν χώρα την ημέρα των Χριστουγέννων, όμως σύμφωνα με τη βασιλική βιογράφο, Ingrid Seward, η δική τους είναι αρκετά αλλόκοτη. Ειδικότερα, όπως είχε δηλώσει η συγγραφέας το 2018 σε γνωστό περιοδικό, η βασίλισσα Ελισάβετ ζητάει από όλους τους καλεσμένους της να ζυγιστούν, ακόμα και την Kate Middleton και τον πρίγκιπα William, για να δει αν περνούν καλά, το οποίο θα φανεί από το φαγητό που κατανάλωσαν. 

Η συγκεκριμένη παράδοση χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Εδουάρδου Ζ' και πιο αναλυτικά από τις αρχές του 1900, στην οποία παίρνουν μέρος όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι καλεσμένοι τους. 

Όπως συμβαίνει σε όλα τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια, όλη η γιορτή επικεντρώνεται στο φαγητό, πράγμα που σημαίνει πως και η βασίλισσα Ελισάβετ με την οικογένειά της απολαμβάνουν ένα χορταστικό γεύμα με γαλοπούλα, απογευματινό τσάι και τέλος μία γιγαντιαία τούρτα. Για να καταφέρουν να κάνουν χώρο για το απογευματινό τους τσάι, συνήθως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επιλέγουν να κάνουν έναν περίπατο στην τεράστια έκταση της ιδιοκτησίας, ενώ το βράδυ παίρνουν το γεύμα τους στην τραπεζαρία υπό το φως των κεριών. 

Πέρα όμως από τις παραδόσεις και το πρωτόκολλο που ακολουθείται για τα μέλη και τα corgis της βασίλισσας Ελισάβετ λαμβάνουν ξεχωριστή μεταχείριση εκείνες τις ημέρες. Ειδικότερα, το κάθε σκυλί έχει το δικό του μενού, το οποίο ετοιμάζεται από τους σεφ του Παλατιού και συνήθως περιλαμβάνει φρέσκο λαγό, χοιρινό ή κοτόπουλο με ρύζι και λάχανο.

Διαβάστε Επίσης