X

Η Andie MacDowell επιθυμεί οι γυναίκες να νιώθουν την ίδια αυτοπεποίθηση για τα γκρίζα τους μαλλιά, όπως οι άνδρες

Η ηθοποιός υπογράμμισε το double standard που υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα σχετικά με τη γήρανση.

Πόσες φορές έχει ειπωθεί στον δημόσιο λόγο ή ιδιωτικά πως ένας άνδρας με γκρίζα μαλλιά αποπνέει γοητεία, ενώ αντίθετα μία γυναίκα, έστω και λίγο να φανεί η ρίζα της, δείχνει την ηλικία της με τον χειρότερο τρόπο. Η Andie MacDowell στα 65 της έχει αποδεχθεί τον φανταστικό εαυτό της, όπως ακριβώς είναι, θέλοντας και οι υπόλοιπες γυναίκες να αισθανθούν την ίδια αυτοπεποίθηση στην ηλικία που βρίσκονται, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των ανδρών.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός έχει αποφασίσει να αφήσει το φυσικό, γκρίζο χρώμα των μαλλιών της, χωρίς να το βάψει, με αποτέλεσμα να ανοίξει μια σημαντική συζήτηση σχετικά με την εικόνα της σύγχρονης γυναίκας και του double standard που υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα. 

Πιο αναλυτικά, σχετικά με την απόφασή της, η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πως πάντα σκεφτόταν να αφήσει φυσικά τα μαλλιά της, ωστόσο ο κορονοϊός και η πανδημία επιτάχυναν τα πράγματα. "Δεν είμαι κατά του χρώματος, πρέπει να κάνεις αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη. Απλά πιστεύω πως και αυτό είναι μία υπέροχη επιλογή", είχε δηλώσει η MacDowell. 

Μάλιστα, η ίδια εξήγησε πως όταν είπε σε κάποιον γνωστό της πως τώρα έχει salt-and-pepper μαλλιά (αναφερόμενη στην απόχρωση), εκείνος της απάντησε πως αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται μόνο για άντρες. Μέχρι τότε η ηθοποιός δεν είχε αναλογιστεί πως οι γυναίκες δεν μπορούν να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Αντίθετα, η ίδια έχει ανακαλύψει πως το να είσαι άνετος και να αποδέχεσαι την ηλικία σου είναι ωφέλιμο. Ωστόσο, η ηθοποιός αναγνωρίζει πως υπάρχει μεγάλη αντίδραση σε αυτό και αυτό οφείλεται κατά έναν μεγάλο βαθμό στον τρόπο που οι γυναίκες αντιμετωπίζονται από το Hollywood. "Έχουμε συνηθίσει σαν γυναίκες, να χαρακτηριζόμαστε από το γεγονός πως δεν έχουμε ηλικία. Έχουμε ενσταλαγμένο αυτό τον φόβο του να μη γεράσουμε", είπε χαρακτηριστικά. 

Από την άλλη, εκείνη νιώθει άβολα με το να προσπαθεί να μιμηθεί πως είναι νεότερη, αφού η MacDowell είναι συμφιλιωμένη με το ποια είναι και την ηλικία της, κάτι που θα απελευθέρωνε πολλές γυναίκες, αν το προσπαθούσαν. 

Διαβάστε Επίσης