X

Tom Cruise | H εντυπωσιακή άφιξη στο φεστιβάλ των Καννών και o Χρυσός Φοίνικας στην πρεμιέρα του ‘Top Gun’

To Φεστιβάλ των Καννών υποδέχτηκε με τον πιο θερμό τρόπο τον διάσημο ηθοποιό.

O Tom Cruise δέχτηκε την πιο θερμή υποδοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ο 59χρονος ηθοποιός περπάτησε στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ με ένα κομψό μαύρο κοστούμι και πόζαρε για τους φωτογράφους ενώ για πολύ ώρα υπέγραφε αυτόγραφα – χρησιμοποιώντας πάντα αντισηπτικό στα χέρια του- και μιλούσε με συνεργάτες του και fans.

Την ώρα που ο σταρ βρισκόταν στο κόκκινο χαλί, έδωσε μια σπάνια –για τα δεδομένα του φεστιβάλ- συνέντευξη ενώ περνούσαν από πάνω του jet που άφηναν στον ουρανό χρωματιστό καπνό, τιμώντας έτσι την επιστροφή του στο ‘Top Gun’. Λίγο πριν την προβολή της ταινίας, μια μεγάλη τιμή περίμενε τον ηθοποιό αφού ο πρόεδρος του φεστιβάλ, Pierre Lescure, του παρουσίασε χωρίς να το περιμένει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα, έναν από τους 15 που έχουν δοθεί ποτέ στην ιστορία των Καννών.

Μετά την προβολή του Top Gun, το κοινό σηκώθηκε όρθιο και τον χειροκρότησε με τον ίδιο να δηλώνει "δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη βραδιά και νιώθω πολύ ευγνώμων και ευλογημένος. Σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ, σας ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή. Είμαι εδώ για εσάς. Κάνω αυτές τις ταινίες για εσάς και νιώθω ευλογημένος που μπορώ να το κάνω αυτό".

Οι κριτικές για το Top Gun είναι μέχρι στιγμής διθυραμβικές τόσο για την ταινία όσο και για την ερμηνεία του ηθοποιού με πολύ λίγους, όπως η Guardian,  να αναφέρουν ότι το σίκουελ "είναι λιγότερο προοδευτικό σε θέματα φύλων από ό,τι η αρχική ταινία που είχε βάλει μια γυναίκα στην ηγεσία" αναφερόμενη στον ρόλο που είχε υποδυθεί η Kelly McGillis.

H νέα ταινία βρίσκει τον κεντρικό ήρωα που υποδύεται ο Cruise, τον Maverick, τριάντα χρόνια μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή να καλείται να επιστρέψει ως καθηγητής.

Διαβάστε Επίσης