X

Πρίγκιπας William | Η αναφορά του στην βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αμερική

H φωτογραφία της βασίλισσας από την εποχή που είχε επισκεφτεί τη Βοστώνη.

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton βρίσκονται στη Βοστώνη για την τελετή απονομής των βραβείων Earthshot Prize και είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το δημαρχείο της πόλης αλλά και να παρακολουθήσουν έναν αγώνα NBA.

Στα πλαίσια της επίσκεψής τους, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας συναντήθηκαν με πολιτικούς, σημαντικές προσωπικότητες της Βοστώνης αλλά και ντόπιους που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία επίσκεψής τους για να τους χαιρετήσουν. Ο πρίγκιπας William σε ομιλία του αναφέρθηκε στη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβρη.

Μιλώντας για την επίσκεψη που είχε κάνει η Βρετανίδα μονάρχης στη Βοστώνη τη δεκαετία του '70, ο William είπε: "Σε αυτή την πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό από τον θάνατο της γιαγιάς μου και μετά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στη Μασαχουσέτη και ειδικά στη Βοστώνη για τις πολλές αφιερώσεις που έκαναν για τη βασίλισσα. Θυμόταν την επίσκεψη που είχε κάνει το 1976 με πολλή αγάπη”.

Όπως πρόσθεσε ο πρίγκιπας "η γιαγιά μου ήταν ένας άνθρωπος αισιόδοξος. Και το ίδιο είμαι κι εγώ. Για αυτό πέρυσι λανσάραμε το Earthshot Prize με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια πλατφόρμα που θα εμπνεύσει ελπίδα και αισιοδοξία για τη διαφύλαξη του μέλλοντος του πλανήτη μας”.

Η βασίλισσα Ελισάβετ που πέθανε σε ηλικία 96 ετών είχε επισκεφτεί τη Βοστώνη στις 11 Ιουλίου το 1976 και είχε επισκεφτεί επίσης τη Φιλαδέλφεια, την Ουάσινγκτον αλλά και τη Νέα Υόρκη. Οι κάτοικοι της Βοστώνης επιφύλασσαν μια θερμή υποδοχή στον William και την Kate, όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν και για τη βασίλισσα κλείνοντας τους δρόμους για να την δουν από κοντά ενώ περνούσε με κάμπριο αυτοκίνητο χαιρετώντας το πλήθος.

Διαβάστε Επίσης