06:00
Ξυπνάω κάθε μέρα στις έξι εδώ και χρόνια. Δε χρειάζομαι ξυπνητήρι, έχω το βιολογικό μου ρολόι. Το Σαββατοκύριακο, αν και ανοίγω τα μάτια μου στις έξι, προσπαθώ να ξανακοιμηθώ, συνήθως μέχρι τις οκτώ. Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις ξυπνήσω είναι να πατήσω το κουμπί της καφετιέρας. Βάζω πάντα από το προηγούμενο βράδυ φίλτρο και καφέ για να είναι έτοιμος το πρωί. Τον πίνω χωρίς ζάχαρη πολλά χρόνια τώρα. Πρωινό δεν τρώω. Πίνοντας τον καφέ μου, βλέπω στον υπολογιστή ειδήσεις, τσεκάρω τα emails μου και βεβαιώνομαι ότι όλα είναι ΟΚ με τις παραγγελίες.
07:30
Πηγαίνω με τα πόδια στο εργαστήριο. Η απόσταση είναι 15 λεπτά, οπότε έτσι κάνω και την πρωινή μου γυμναστική. Μου αρέσει πολύ να περπατάω στον Περιφερειακό του Λυκαβηττού. Mε χαλαρώνει. Bλέπω λίγο πράσινο, που τόσο πολύ μου λείπει στην καθημερινότητά μου.
07:45
Φτάνω στο εργαστήριο. Προτιμώ να είμαι εκεί από το να έχω συναντήσεις εκτός. Βρισκόμαστε με την ομάδα μου, πίνουμε καφέ και συζητάμε περί ανέμων και υδάτων. Μετά βλέπουμε τις εργασίες της ημέρας και ξεκινάμε δουλειά. Βάζω ποδιά και πάω στον πάγκο εργασίας. Παράλληλα με τη ζαχαροπλαστική, χτυπάνε τηλέφωνα για παραγγελίες, υπάρχουν συναντήσεις κ.λπ.
11:00
Έχω τελειώσει με τα διαδικαστικά της ημέρας και είναι η στιγμή που χρειάζομαι ηρεμία για να δημιουργήσω κάτι καινούριο. Αυτή την ώρα την αφιερώνω στον πειραματισμό για να βγάλω νέες συνταγές. Αυτό τον καιρό δουλεύω γλυκά, αλλά και αλμυρά με ένα twist για το δεύτερο τεύχος του νέου περιοδικού Μίξερ, το οποίο με έχει συναρπάσει. Πολλές φορές ξυπνάω με μια συγκεκριμένη γεύση στο στόμα μου και ανυπομονώ να βρεθώ στο εργαστήριο για να δημιουργήσω ένα γλυκό και να πετύχω αυτή τη γεύση. Για να δημιουργηθούν νέες συνταγές, χρειάζονται πολλή σκέψη, μεγάλη φαντασία και συνεχής πειραματισμός. Αυτό το κομμάτι της δουλειάς μου δεν έχει πάψει όλα αυτά τα χρόνια να με εντυπωσιάζει.
14:00
Κάνουμε όλοι μαζί στο εργαστήριο ένα σύντομο διάλειμμα για ένα ελαφρύ μεσημεριανό, συνήθως μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς. Όταν δουλεύω, δεν μπορώ να αισθάνομαι βαρύ το στομάχι μου.
17:00
Γύρω στις πέντε τελειώνω συνήθως τη δουλειά και περνάω από το Sweet Alchemy by Stelios Parliaros στο Κολωνάκι. Πάντα θα κάνω μια αλλαγή στο στήσιμο της βιτρίνας.
19:00
Τα περισσότερα απογεύματα επιδιώκω να συναντιέμαι με φίλους για ένα ποτό –το αγαπημένο μου είναι το dry martini– συνήθως στο me, στο Κολωνάκι. Μπορεί να φάω κάτι ελαφρύ εκεί, διαφορετικά, επιστρέφω στο σπίτι για να μαγειρέψω κάτι γρήγορο, όπως ψητό κοτόπουλο, σαλάτα, μακαρονάδα, ένα λαδερό της στιγμής, όπως τα φασολάκια, που μου αρέσουν πολύ. Κάποιες φορές έχει στείλει η αδελφή μου από το μαγαζί του ανιψιού μου Χειμώνας Καλοκαίρι στο Ζούμπερι τάπερ με κάποιο δύσκολο μαγειρευτό που ξέρει ότι δεν έχω χρόνο να φτιάξω. Αν μείνω στο σπίτι, ανοίγω πάντα βιβλία ή περιοδικά ζαχαροπλαστικής, διακόσμησης ή ταξιδιωτικά, που παραγγέλνω συχνά από το εξωτερικό. Αυτή την ώρα εμπνέομαι τα concepts για τα βιβλία μου: Τα τελευταία δύο χρόνια δούλευα το Ελληνική ζαχαροπλαστική, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο, και τώρα ολοκληρώνω το νέο μου βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει συνταγές και βόλτες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και θα κυκλοφορήσει σύντομα.
22:00
Τρελαίνομαι για κινηματογράφο, οπότε κάθε βράδυ θα δω μια ταινία σε κάποια από τις πλατφόρμες που είναι πλέον διαθέσιμες.
24:00
Ώρα να κοιμηθώ και να ονειρευτώ νέες συνταγές και καινούρια projects.