X

Ο υπέροχος Jeff Goldblum κλείνει τα 67

Είναι αστείος, σπουδαίος ηθοποιός κι ένας μετρ του στυλ.

Υπάρχουν μεγάλοι celebrities, υπάρχουν διάσημοι ηθοποιοί κι υπάρχει κι ο Jeff Goldblum: Ένας τύπος που δεν μπαίνει σε καλούπια και βρίσκεται εκτός συναγωνισμού. Τον γνωρίσαμε σε blockbusters, τον αγαπήσαμε μέσα από τις δουλειές του εδώ και τρεις δεκαετίες για τον μοναδικό του τρόπο και τις ευφυέστατες δηλώσεις και τώρα ήρθε η ώρα για να τον γνωρίσουμε ως μουσικό της τζαζ μουσικής.

Ναι, εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός και μετρ του στυλ, ο Jeff Goldblum έβγαλε έναν από τους καλύτερους jazz δίσκους της χρονιάς (The Capitol Studios Sessions) που φιγούραρε για αρκετό καιρό στην κορυφή του Billboard chart. Για τη δουλειά του αυτή αλλά και για όλα όσα του έμαθε η ζωή μίλησε στην αρχή της χρονιάς ισπανική έκδοση του Esquire. 

> Ο παππούς μου ήρθε στις Η.Π.Α από τη Ρωσία. Το όνομά του ήταν Josef Povartzik. Το άλλαξε γρήγορα όμως σε Goldblum. Ήταν ένα πολύ φτωχός άνθρωπος που ζούσε από τις καραμέλες που πουλούσε στο μικρό του μαγαζάκι.

> Ο πατέρας μου ήθελε να γίνει ηθοποιός, κατέληξε όμως να γίνει γιατρός. Ποτέ μου δεν τον ρώτησα με ποιον τρόπο κατέληξε σε αυτήν την επιλογή. Πέθανε το 1983 σε ηλικία 63 ετών. Θυμάμαι ότι μία φορά μου είχε πει μία ιστορία από τότε που ήταν 18 χρονών: "τρύπωσε" σε ένα μάθημα υποκριτικής κι αυτό που είδε τον έκανε να πει "Ω! αυτό εδώ είναι σε άλλο επίπεδο!". Όντως η σκηνή μπορεί να γίνει τρομακτικό μέρος. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr