X

Οι 14χρονες μπαλαρίνες που έδωσαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό

Μια εικόνα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Οι 14χρονες Ava Holloway και Kennedy George είναι χορεύτριες στην Ακαδημία Μπαλέτου της Κεντρικής Βιρτζίνια και χρησιμοποιούν την αγάπη τους για χορό για να διαδώσουν ένα ισχυρό μήνυμα για τις "μαύρες ζωές".

Μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του αγάλματος του Robert E. Lee, που βρίσκεται στο Charlottesville, η Holloway και οι άλλοι χορευτές πόζαραν μπροστά από το άγαλμα του στρατιώτη πριν από την επίσημη μετακίνησή του.  Οι εικόνες, που τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο Marcus Ingram και τη μητέρα της George, Chris, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και δίνουν ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας για το μέλλον.

"Η έμπνευση ήταν να πούμε αντίο στο παρελθόν χωρίς να το ξεχνάμε", δήλωσε η Holloway στην POPSUGAR. "Το μπαλέτο είναι ένα από τα πιο δύσκολα είδη χορού, περνάμε πολύ δύσκολα. Συνέδεσα μια χρονική στιγμή γεμάτο μίσος με κάτι που μου δίνει τόσο μεγάλη χαρά... Τι καλύτερο από το να δίνεις κάτι καλό μέσα από αυτό που αγαπάς;".

Η απομάκρυνση του αγάλματος, που είχε καθυστερήσει εδώ και καιρό, έρχεται μετά από μια εβδομάδα έντονων διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα προς υποστήριξη της μαύρης κοινότητας και την εξάλειψη της φυλετικής αδικίας. "Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα του θεσμικού ρατσισμού, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε", δήλωσε ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ralph Northam στη δημόσια ομιλία του. "Σήμερα, η Βιρτζίνια φιλοξενεί περισσότερες εορταστικές εκδηλώσεις από οποιοδήποτε άλλη πολιτεία.  Το άγαλμα του Robert E. Lee ήταν το πιο εξέχον...Ναι, υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Ήταν όμως λάθος τότε και είναι λάθος και τώρα. Οπότε το κατεβάζουμε". 

Γιορτάζοντας τη μετακίνηση του αγάλματος, η Holloway και οι φίλοι της ελπίζουν να θυμίσουν σε άλλους το παρελθόν και να εμπνεύσουν τους ανθρώπους του σήμερα να είναι καλύτεροι από τους προγόνους τους. Από αριστερά προς τα δεξιά, η παραπάνω φωτογραφία δείχνει τις Kennedy George, Sophia Chambliss, Brandee Greene, Shania Gordon και Ava Holloway. "Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλους που μας δημοσίευσαν και δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε τόσο μεγάλη απήχηση" είπε η Gordon.

Κεντρική φωτογραφία: @aholloway24