X

Ο Marco Pierre White μοιράζεται την πολύτιμη εμπειρία του online

Τα μαθήματα του βραβευμένου σεφ έρχονται σε μία νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκμάθησης.

Ο διάσημος σεφ Marco Pierre White μοιράζεται τις ατελείωτες γνώσεις του γύρω από τη μαγειρική μέσα από το μάθημα Delicious Food Cooked Simply που προσφέρεται στη νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής μάθησης του BBC, με το όνομα Maestro.

Ο πρώτος Βρετανός σεφ που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin, σας ταξιδεύει σε ένα γαστρονομικό ταξίδι μέσα από το ταπεινό ξεκίνημά του ως μάγειρας 16 ετών, μέχρι το αποκορύφωμα της εξαιρετικής κουζίνας στο Harvey's και αργότερα το ομώνυμο εστιατόριο του, στη συνταξιοδότησή του και την καριέρα του ως τηλεοπτική περσόνα. Υπάρχουν 32 κεφάλαια στο μάθημα, το καθένα βασισμένο σε μία σημαντική χρονική περίοδο στην καριέρα του σεφ.

"Το μαγείρεμα δεν αφορά συνταγές. Είναι μια φιλοσοφία ", λέει ο White. Τα μαθήματα είναι για όλους, σε όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως έμπειρους επαγγελματίες, πάντα υπάρχει κάτι για να διδαχθεί κανείς από τον διάσημο σεφ. Μέσα από αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα, ο White μεταδίδει τη σοφία και τη φιλοσοφία του. "Τόσα πολλά μενού εστιατορίων είναι γραμμένα από λογιστές. Δεν έχω κάνει ποτέ απολογισμό στη ζωή μου. Δεν έχω δουλέψει ποτέ με γνώμονα το κέρδος. Η μαγειρική αφορά τη γενναιοδωρία", λέει.

Σήμερα, ο chef είναι περισσότερο ένας πρεσβύτερος πολιτικός παρά το enfant terrible της βρετανικής γαστρονομίας και ο ελκυστικός τρόπος διδασκαλίας του στο  Maestro, αναγάγει το μάθημα σε μία διασκεδαστική διαδικασία. Το διαδικτυακό μάθημα του Maestro θα περιλαμβάνει πολλά ακόμα ταλέντα που μοιράζονται τις γνώσεις τους, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους protégés του White, τον  Heston Blumenthal, ο οποίος θα διδάξει το Ingenious Cooking At Home.