X

Harry Potter | Οι έντονες φήμες για τη δημιουργία μίας τηλεοπτικής σειράς

Θα συνεχιστούν τελικά οι περιπέτειες του μάγου στη μικρή οθόνη;

Μια σειρά "Harry Potter" φαίνεται να σχεδιάζει το HBO Max, σύμφωνα με πηγές του Variety. Οι φήμες που θέλουν μία τηλεοπτική συνέχεια της διάσημης σειράς ταινιών μαγείας υπάρχουν εδώ και καιρό αλλά τώρα φαίνεται ότι αυτά τα σχέδια προχωρούν.

Αν και προς το παρόν κανένας σεναριογράφος ή σταρ δεν συνδέεται με το project, πηγές λένε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με πολλούς συγγραφείς σχετικά με τη σειρά. Δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη για το πού θα εστιάζει ή σε ποια χρονική στιγμή του "Harry Potter" θα επικεντρωθεί εάν προχωρήσει.

"Δεν υπάρχει κάποια σειρά "Harry Potter" σε εξέλιξη στο στούντιο ή στην πλατφόρμα ροής", ανέφεραν οι Warner Bros. και HBO Max σε μια δήλωση στο Variety, αν και πολλές πηγές έχουν επιβεβαιώσει ότι το project βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σειρά βιβλίων "Χάρι Πότερ" είναι μία από τα πιο δημοφιλής όλων των εποχών, με τα επτά βιβλία της συλλογής να έχουν πουλήσει πάνω από 500 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Στη συνέχεια προσαρμόστηκαν σε ένα επιτυχημένο franchise οκτώ ταινιών, το οποίο έχει κερδίσει σχεδόν 8 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Έχουν γυριστεί επίσης δύο ταινίες μέχρι σήμερα "Fantastic Beasts” ως prequel spinoff, με την τρίτη από τις πέντε προγραμματισμένες ταινίες να κυκλοφορούν το 2022.

Όμως ο κόσμος του "Χάρι Πότερ" έχει βιώσει αρκετές διαμάχες. Η δημιουργός της ιστορίας J.K. Rowling αντιμετώπισε ισχυρή κριτική μετά από μία σειρά tweets για τις trans γυναίκες, με το ζήτημα να λαμβάνει μεγάλη έκταση τον Ιούνιο του 2020. Στη συνέχεια, ο Johnny Depp, ο οποίος έπαιξε τον σκοτεινό μάγο Gellert Grindelwald στις ταινίες "Fantastic Beasts", αποχώρησε από το franchise αφού έχασε τη δίκη εναντίον του βρετανικού ταμπλόιντ The Sun, το οποίο δημοσίευσε ένα άρθρο το 2018 όπου ο ηθοποιός κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή βία.