X

Eat Chic | 5 ενδιαφέρουσες γαστρονομικές συμπράξεις σε αγαπημένες διευθύνσεις

Οι εκδηλώσεις που κλείνουν το μάτι στη food agenda των επόμενων ημερών.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του Φεβρουαρίου, έναν μήνα μεταβατικό ανάμεσα στη γεύση του χειμώνα κι εκείνη της Άνοιξης. Λίγο πριν η εποχή αλλάξει, μία σειρά από ενδιαφέρουσες γαστρονομικές συμπράξεις σε εστιατόρια που ξεχωρίζουν για την αισθητική, τη μισελενάτη πρόταση και το μωσαϊκό εμπειρίας που προσφέρουν, σας περιμένουν. 

Echoes of Greek Gastronomy στο μισελενάτο Makris

Έχοντας τη ψυχή του συγχρονισμένη με την ελληνική πρώτη ύλη, το προσφάτως βραβευμένο με αστέρι Michelin, Makris Athens by Domes ολοκληρώνει την άκρως ενδιαφέρουσα – κι επιτυχημένη – ιδέα των 4 Hands Dinner με τον Μανώλη Παπουτσάκη να συναντά τον Chef Patron του εστιατορίου, Πέτρο Δήμα, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου. Οι δύο σεφ θα παρουσιάσουν ένα μενού που αναδεικνύει τις γεύσεις της Ελλάδας, συνδυάζοντας την παράδοση με σύγχρονες τεχνικές σε μία βραδιά με ελληνικό αποτύπωμα, εξαιρετικό κρασί και την ηχώ της εγχώριας γαστρονομίας στο υπόβαθρο.
Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Αθήνα

Δύο 8 Hands βραδιές στο Brutus Tavern

Φημισμένο για την αγάπη και την εξειδίκευσή του στα εκλεκτά κρέατα και τις κοπές, το Brutus ανοίγει την αγκαλιά του, υποδεχόμενο βραβευμένους σεφ στην κουζίνα του σε δύο μοναδικές γαστρονομικές βραδιές. Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, το Brutus και ο Μιχάλης Νουρλόγλου με τον Στέφανο Ρίζο υποδέχονται τους σεφ Γρηγόρη Κική και Παναγιώτη Γιακαλή σε ένα 8 Hands Dinner που εξερευνά νέες γεύσεις, παντρεύοντας τη φινέτσα των θαλασσινών με τη δυναμική των premium κρεάτων. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τη Nicliani Cellars.

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά (25 Φεβρουαρίου), οι Χάρης Νικολούζος & Μανώλης Παπουτσάκης δίνουν τη δική τους εκδοχή στο Surf & Turf, πάντα σε συνεργασία με τους Μιχάλη Νουρόγλου & Στέφανο Ρίζο. Ανατρεπτικοί συνδυασμοί, υψηλές τεχνικές και απόλυτος σεβασμός στις πρώτες ύλες δημιουργούν μια εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα. Το μενού συνοδεύεται από 8 επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από την Deals S.A. Οι κρατήσεις και για τις δύο βραδιές είναι απαραίτητες. 
Λεβέντη 3, Κολωνάκι

Ο Άνταμ Κοντοβάς συναντά ξανά τη Μάγκυ Ταμπακάκη

Σε μία από μηχανής θεού συνάντηση, ο Άνταμ Κοντοβάς συμπράττει με την Μάγκυ Ταμπακάκη – οι δυο τους είχαν συνυπάρξει σε μία από τις πιο επιτυχημένες σεζόν του Masterchef, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου για την εναρκτήρια βραδιά της δεύτερης σεζόν του The Prodigies στο Ex Machina Athens. Φέτος, ο Άνταμ Κοντοβάς στρέφει τα φώτα σε ταλαντούχες σεφ της χώρας, αναδεικνύοντας τις γυναίκες που ηγούνται της γαστρονομικής σκηνής στην Ελλάδα. Η σεφ του Mercato στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens κάνει την αρχή με πιάτα που της αρέσουν, ενώ το wine pairing για τη βραδιά επιμελείται η σομελιέ και οινολόγος, Λίλλυ Χαλικιά. 
Εμπεδοκλέους 34, Αθήνα

Viva el Español στη συμπρωτεύουσα 

Μία ενδιαφέρουσα γαστρονομική σύμπραξη με διεθνή χαρακτήρα ετοιμάζεται να ζήσει το κοινό της Θεσσαλονίκης αυτή την Κυριακή. Το Hyatt Regency Thessaloniki, σε συνεργασία με την Estrella υποδέχεται τον Executive Chef Juanjo Martinez από το Hyatt Regency Barcelona Tower για μια μοναδική εμπειρία στο πλαίσιο του καθιερωμένου Go Brunch. Στις 23 Φεβρουαρίου, από τις 13:00 έως τις 17:00, το εστιατόριο Αμβροσία μεταμορφώνεται σε ένα αυθεντικό ισπανικό γαστρονομικό προορισμό. Ο διακεκριμένος σεφ Juanjo Martinez θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό μενού που συνδυάζει παραδοσιακές ισπανικές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές. Το μενού περιλαμβάνει επίσης μια εκτενή ποικιλία από tapas, παραδοσιακά πρωινά, σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, κυρίως πιάτα και αυθεντικά ισπανικά επιδόρπια