X

Eat Chic | Πού τρώμε lobster roll στην Αθήνα σήμερα;

Έξι διευθύνσεις της πρωτεύουσας που αναγάγουν την πιο δημοφιλή street πρόταση της χρονιάς σε τέχνη.

Τραγανιστό ψωμί – αρκετό σε ποσότητα και ψημένο στον σωστό βαθμό, μαγειρεμένο σώμα αστακού, λιωμένο βούτυρο, νότες από μαγιονέζα ή sauce που να ταιριάζει στο γευστικό του DNA. Πάει κάπου το μυαλό σας; Αν και στη χώρα μας η δημοφιλία των lobster rolls αυξάνεται αργά μεν, σταθερά δε, σε ορισμένα σημεία του βρετανικού χάρτη αποτελούν αγαπημένη επιλογή εκείνων που θέλουν κάτι casual, κάτι περισσότερο lush, όλων. 

Τον φετινό χειμώνα, τα lobster rolls κατάφεραν να αποκτήσουν υποστηρικτές και στη χώρα μας, με αρκετούς foodies να υποκλίνονται στο γεύμα αυτό που κάθε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις προσφέρει στην δική της παραλλαγή.

Στο Nosh Lobster & Brioche, για αυτό ακριβώς που ομολογεί το όνομά του 

Το Nosh, στον κεντρικό δρόμο του Κολωνακίου, δεν αρέσκεται στις υπερβολές στο μενού του. Προτάσσοντας το lobster roll του, το αριστουργηματικό αυτό έδεσμα που όσο φτιάχνεται στην ανοιχτή κουζίνα του και πριν σερβιριστεί στην μαρμάρινη μπάρα επιδέχεται μίας εξαιρετικής hollandaise ή ένα κράμα μαγιονέζας και lime στο "σώμα", κατάφερε να αναδείξει το νέο food spot σε ένα από τα πιο δημοφιλή αυτής της σεζόν. Όσον αφορά τις επιλογές, εκεί το δίλημμα κινείται ανάμεσα Lobster Roll Maine (με μαγιονέζα και λάιμ) και στο Lobster Roll Nosh (με hollandaise και τσάιβς) με το χαβιάρι Imperia να συνοδεύει δυνητικά και τις δύο προτάσεις. 
Καψάλη 5, Αθήνα

Lobster Sando με αέρα Ιαπωνίας δίπλα στη θάλασσα

Το lunch στο Matsuhisa Athens συνοδεύεται από εξαιρετική θέα – μία μοναδική οπτική στον Αστέρα και τα νερά της Βουλιαγμένης και τη γεύση από τις δημιουργίες που με σεβασμό ο Executive Chef Τόνυ Βρατσάνος και ο Head Chef Θωμάς Κουράκος οραματίζονται και υλοποιούν σε ένα αυθεντικά πολυτελές περιβάλλον. Ανάμεσα στα signature πιάτα των δύο νέων business lunch μενού, ξεχωρίζει το Lobster Sando Smash Burger, μία χορταστική παραλλαγή του κλασικού lobster roll που όλα τα στοιχεία είναι εκτελεσμένα σωστά και το τελικό αποτέλεσμα αφήνει στον ουρανίσκο τη γεύση που του αξίζει.
Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens), Βουλιαγμένη

Μία lobster πρόταση με ιστορία

Ας συμφωνήσουμε ότι το Winter Garden στον πυρήνα του εμβληματικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι ένα σκηνικό απολαυστικό κι εύγευστο (sic) κάθε εποχή του χρόνου. Στα μυστικά της επιτυχίας του περιλαμβάνεται και η γεύση που ο μισελενάτος chef, Αστέριος Κουστούδης ενορχηστρώνει πλέον και τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου μας στο Weekends at Winter Garden, ένα ισορροπημένο κράμα brunch και lunch διάθεσης. Οποιαδήποτε, όμως, στιγμή της ημέρας εντοπίζετε στη γευστική κάρτα ένα lobster roll, αφράτο εσωτερικά, τραγανό εξωτερικά. Και ένα πιάτο που δεν πρέπει να παραλείψετε στην επίσκεψή σας. 
Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Αθήνα 

Ένα New lobster roll με κλασική διάθεση 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το New Hotel διαθέτει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα brunch μενού αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα. Κι άδικο δεν θα είχε, δεδομένου ότι η γευστική του κάρτα είναι αρκετά πλουραλιστική, φέρει νόστιμα Π.Ο.Π. στοιχεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τον Executive Chef, Μπάμπη Κουντούρη, να την εξελίσσει πάντα μεθοδευμένα και ευφυώς. Στα πιο δημοφιλή πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε τόσο στο ανανεωμένο Lobby Bar, όσο και στο Art Lounge στα ψηλά του είναι το lobster roll: ο αστακός ξεκουράζεται ανάμεσα σε ψωμάκι brioche, μοσχολέμονο, τσίλι και μαγιονέζα σχοινόπρασου.
Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου)

Όταν ο αστακός συναντά το κρασί

Διαθέτει μία από τις καλύτερες και πιο προσεγμένες λίστες κρασιών στην πόλη – συνθήκη απολύτως λογική αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα wine bar στο οποίο κάθε λεπτομέρεια είναι φροντισμένη σωστά. Ο Linovatis είναι ένα σημείο συνάντησης όσους αγαπούν το κρασί που φτιάχνεται με σεβασμό στη φύση: βιολογικό, βιοδυναμικό ή ήπιας παρέμβασης. Ανάμεσα στις εκπλήξεις του νέου του μενού στέκεται εντυπωσιακά μία (κατα)δική του παραλλαγή του lobster roll: περισσότερο αποδομημένο με πλούσια μπεσαμέλ bisque, ημίπαστες φρέσκιες γαρίδες και φύτρα πατζαριού.
Διομήδους Κυριακού 15, Κηφισιά

Με θέα την Ακρόπολη και επίγευση αστακού

Συνώνυμο του κλασικού και του εκλεπτυσμένου γούστου που φέρει το όνομά του, το Zonar's σερβίρει, μεταξύ άλλων, απολαυστικό brunch με θέα τον Ιερό Βράχο και αυτή τη μοναδική αύρα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν, την ιστορία που έχουμε ζήσει ή μας διηγηθεί με εκείνη που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Το lobster roll του είναι απολαυστικό, τραγανό στην όψη και πλήρες εσωτερικά και μία πολύ καλή πρόταση για το πρώτο γεύμα της ημέρας. 
Ροβέρτου Γκάλι 43, Αθήνα