Με το Athens Bar Show να σηκώνει αυλαία, η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου δεν θα μπορούσε παρά να είναι πλούσια σε γαστρονομικά και night-out ραντεβού. Παράλληλα, επιτυχημένοι σεφ ενώνουν δυνάμεις παρουσιάζοντας ειδικά μενού σε εστιατόρια που έχουν βραβευτεί (και) με αστέρι Michelin.
Ένα exclusive take over στο Birdman
Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill της Αθήνας, μετατρέπεται την Τρίτη 4 Νοεμβρίου σε σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το Kioku, το διάσημο sushi restaurant και sake bar του εμβληματικού ξενοδοχείου Raffles του Λονδίνου. Για μια μόνο βραδιά, ο Executive Chef και ο Head Sushi Chef του Kioku θα βρίσκονται στο Birdman φέρνοντας τα διάσημα nigiri του Endo που θα σερβίρονται μεταξύ 20:00 – 22:00. Από την μπάρα τα cocktails θα ξεδιπλώνουν τη μαγεία του Ιαπωνικού gin Roku και τη φινέτσα των ιαπωνικών αποσταγμάτων.
Ο Θάνος Τζανετόπουλος, Bar Manager, και ο Head Sake Sommelier Anthony Yukio, φέρνουν τη δημιουργικότητα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και έναν ιδιαίτερο συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών. Οι δυο τους θα βρίσκονται στο Birdman ετοιμάζοντας cocktails με βάση το Roku Gin, μοιράζοντας παράλληλα tips για την απόλαυση του Ιαπωνικού gin και sake.
Μία βραδιά με οινική "Mascot" στο Vezené
Την ίδια ημέρα (4 Νοεμβρίου), το Vezené, ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια στην καρδιά της πόλης, μάς προσκαλεί στο δεύτερο Spin The Bottle της χρονιάς, υποδεχόμενο το Harlan Estate σε μία μοναδική οινο-γαστρονομική εμπειρία.
Ο Άρης Βεζενές επιμελείται μαζί με τον σεφ του εστιατορίου Μάριο Μιχαηλίδη ένα ξεχωριστό μενού που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για να συνοδεύσει τρεις διαφορετικές σοδειές του "The Mascot". Σκοπός του να επαναφέρει στο τραπέζι την ιστορία πίσω από την ξεχωριστή αυτή ετικέτα. Μία ετικέτα που ξεκίνησε ως το κρασί που μοιραζόταν μόνο η οικογένεια των οινοποιών Harlan και προοριζόταν μόνο για το τραπέζι μεταξύ φίλων, καταφέρνοντας σήμερα να κοσμεί τις γαστρονομικές συγκεντρώσεις σημαντικών προσωπικοτήτων παγκοσμίως.
Τρεις ημέρες, τρεις ξεχωριστές συμπράξεις στο Okupa Kitchen & Listening Bar
Το αναγνωρίζεις από την indie / pop αισθητική του. Το αγκαλιάζεις για τα vibes που απελευθερώνει, αλλά και το νέο χειμερινό μενού που παρουσιάζει. Στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου το Okupa Kitchen & Listening Bar υποδέχεται τρία bars από τρία διαφορετικά σημεία του πλανήτη, συνδυάζοντας ambience με γεύση, ατμόσφαιρα με γαστρονομία.
Η αρχή έγινε με ένα Camparino Takeover (3/11). Απευθείας από τη Galleria του Μιλάνου, το εμβληματικό Camparino έφερε στο Okupa την ιταλική σχολή του aperitivo. Ο Tommaso Cecca, Global Head of Camparino Licensing and Mixology του Camparino, παρουσίασε ένα μενού εμπνευσμένο από τα Italian classics, με το Campari να πρωταγωνιστεί στα ποτήρια και στη διάθεση της βραδιάς.
Τη σκυτάλη παίρνει το Lubna Milan στις 4 Νοεμβρίου. Η ομάδα του υπογράφει ένα signature menu βασισμένο στο Monkey Shoulder, γεμάτο modern twists, ζωηρή ενέργεια και τεχνική ακρίβεια. Το φινάλε της δράσης γράφεται στις 5 Νοεμβρίου με ένα Couch Stirchley Birmingham Takeover και μία Jose Cuervo Night. Από το Μπέρμιγχαμ, το βραβευμένο Couch Stirchley φέρνει τη δική του προσέγγιση στην cocktail κουλτούρα, με δροσιστικές δημιουργίες βασισμένες στο Jose Cuervo και μία πιο laid-back ατμόσφαιρα, εκεί όπου το precision συναντά την απλότητα.
Γλυκιές οινικές εξερευνήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Αν αγαπάτε το εκλεκτό κρασί, τότε δεν χορταίνετε να ανακαλύπτετε τις ποικιλίες του. Κάτι, το οποίο, (και) φέτος, το Wine Explorers, η διαφορετική έκθεση κρασιού, προσφέρει στον υπερθετικό – και απολαυστικό – βαθμό τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα. Η δράση πραγματοποιείται σε μορφή walk around, self-pouring, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν 300+ δείγματα κρασιών.
Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες εκθέσεις, το Wine Explorers δίνει έμφαση στην άνεση και την ποιότητα της εμπειρίας. Για τον λόγο αυτό, η έκθεση θα διαρκεί τρεις ημέρες σε κάθε πόλη, ενώ η κάθε ημέρα θα χωρίζεται σε δύο slots με περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων (300 εισιτήρια ανά slot), ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες γευσιγνωσίας, χωρίς πολυκοσμία και ζέστη.
Έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό application στο οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να βαθμολογεί, να αποθηκεύει και να αγοράζει online από το MyCava τα κρασιά που ξεχώρισε. Για τους μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία, οι ετικέτες θα διατίθενται προς άμεση πώληση στο ειδικά διαμορφωμένο pop up store MyCava σε ειδικές τιμές και έκπτωση έως και 20% αποκλειστικά για τους επισκέπτες της έκθεσης.
Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τα εστιατόρια και τα wine bars των δύο πόλεων θα συμμετέχουν στο πλαίσιο της δράσης, προσφέροντας κρασιά σε τιμές κάβας και ειδικά διαμορφωμένα μενού και πιάτα. Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες χρειάζεται απλώς να κάνουν έγκαιρα την κράτησή τους στο χώρο που επιθυμούν. Το ραντεβού δίνεται για τις 7-8-9 Νοεμβρίου στο Electra Palace (Θεσσαλονίκη) και στις 28-29-30 του μήνα στο Μπάγκειον (Αθήνα).
Ένα διαφορετικό Four Hands Dinner στο CTC
Γνωστός για τα επιλεκτικά αλλά πάντοτε ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού του, ο Άλεξ Τσιοτίνης, Executive Chef του CTC υποδέχεται τον σεφ Πάνο Δήμου για ένα ακόμη ξεχωριστό Four Hands Dinner, στο πλαίσιο των εορταστικών συμπράξεων για τα 10 χρόνια του εστιατορίου.
Ο Πάνος Δήμου, με καταγωγή από τη Θήβα και διεθνή πορεία σε εμβληματικά εστιατόρια όπως το El Celler de Can Roca, το Dinner by Heston Blumenthal και το Lasai, φέρνει στο CTC την τεχνική του ακρίβεια και τη δημιουργική του ματιά. Μαζί με τον Άλεξ Τσιοτίνη, θα παρουσιάσουν ένα μενού που υφαίνει την ελληνική ταυτότητα με τη σύγχρονη διεθνή κουζίνα, σε έναν διάλογο μνήμης, καινοτομίας και συναισθήματος, όπως μόνο οι δύο τους γνωρίζουν. Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου.
Μία δια-γαλαξιακή εμπειρία
Ένα από τα κορυφαία μπαρ του Dubai, το Galaxy Bar, πραγματοποιεί τη δική του απόβαση στο Athens Bar Show, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, με έναν διαφορετικό τρόπο. Ένα βιβλίο, που θυμίζει στη δομή το coffee – table, αλλά πρόκειται για ένα cocktail book – το πρώτο που έχει δημιουργηθεί ποτέ στη Μέση Ανατολή.
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη: το πρώτο παρουσιάζει τα θεμέλια - εργαλεία, τεχνικές, πάγο και ποτήρια, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει 60 πρωτότυπες συνταγές, χωρισμένες σε πέντε κεφάλαια βασισμένα στη γεύση, με 12 συνταγές ανά κεφάλαιο. Στις σελίδες του αποτυπώνεται μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Juliet Dunne, το δημιουργικό όραμα της Νατάσσας Σιδέρη, CEO και Ιδρύτριας του Tashas Group, καθώς και του Krystian Hordejuk, Group Beverage Director του Tashas Group.
Το Galaxy Bar Cocktails, όπως ονομάζεται, ενσωματώνει τη φιλοσοφία, την έμπνευση και τις συνταγές που έχουν κάνει το ομώνυμο bar να ξεχωρίζει στη διεθνή σκηνή και να αποτελεί ένα από τα πλέον πολυβραβευμένα μπαρ παγκοσμίως: κομψότητα μέσα από την απλότητα, ακρίβεια στην τεχνική και φαντασία μέσα από τον σχεδιασμό.
Το βιβλίο είναι διαθέσιμο προς πώληση κατά τη διάρκεια του Athens Bar Show 2025, καθώς και στο 360 Bar στις 4 Νοεμβρίου, όπου από τις 20:00 και έπειτα, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις αυθεντικές συνταγές του Galaxy Bar, επιμελημένες από την bartending ομάδα του σε συνεργασία με τον οίκο METAXA.