Η αλλαγή είναι σημάδι εξέλιξης. Και η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα μόνο με θετικό πρόσημο. Στην Αίγλη Ζαππείου, λοιπόν, αλλάζει κάτι που δεν έχει διαφοροποιηθεί ποτέ μέχρι στιγμής: το όνομά της. Όχι σε ολόκληρο το complex υπηρεσιών υψηλού επιπέδου που προσφέρει, αλλά στο εστιατόριο της,
Κι εγένετο το Zappa, το νέο all-day fine dining restaurant & bar, το οποίο με σεβασμό στην ιστορία και στο κοινό Αίγλης, φιλοδοξεί να ανοίξει έναν καινούριο δρόμο, συστήνοντας μια ανανεωτική πραγματικότητα στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.
Παράλληλα, το νεόκοπο Zappa σηματοδοτεί την επιστροφή ενός σπουδαίου σεφ στην πρωτεύουσα μετά από 15 χρόνια. Ο λόγος για τον Χρύσανθο Καραμολέγκο. Ο ίδιος, μαζί με τον Βίκτωρα Κουρούπη, την Ντενίσα Βαρχόλοβα και τη σταθερή συνεργάτιδα του, Γεωργία Παπαϊωάννου, διασχίζοντας μια διαδρομή που άφησε ιστορία στο χώρο των εστιατορίων με πιο πρόσφατη το βραβευμένο Anama της Γιάλοβας, έρχεται στην Αίγλη για να υπογράψει ένα νέο κεφάλαιο.
Το όνομά του είναι συνώνυμο της ελληνικότητας, της πληθωρικής γεύσης, και της μαγειρικής που παραμένει ανάλαφρη και ανεξάντλητα δημιουργική, όπως είναι και ο ίδιος. Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος δεν πιστεύει στα επιτηδευμένα concept, αλλά στην εμπειρία του νόστιμου. Παρότι οι επιρροές του είναι πολλές και ταξιδεύουν από τις μακρινές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, καταφέρνει κάτι σχεδόν παράδοξο και μαγικό: όλα του τα πιάτα να έχουν ελληνική ψυχή. Απόλυτα φρέσκο και εξαιρετικά ελαφρύ, γεμάτο μυρωδικά, ζωηρές βινεγκρέτ και σάλτσες που έχουν προσωπικότητα, κάθε ένα πιάτο θα οδηγεί στη σύνθεση ενός μενού με καθαρές γεύσεις και ελληνική διάθεση.
Τον χώρο του Zappa συμπληρώνουν ένα cocktail bar το οποίο έχει αναλάβει ο κορυφαίος των κλασικών κοκτέιλ, Θοδωρής Πύριλλος, αλλά και ένα wine bar, με μια εξαιρετική λίστα ελληνικών και ξένων κρασιών. Το Zappa δεν φιλοδοξεί να γίνει απλώς ένας ακόμη γαστρονομικός προορισμός. Έρχεται να μας θυμίσει κάτι βασικό και πολύτιμο: ότι το φαγητό είναι πάνω απ’ όλα μια όμορφη στιγμή που την μοιράζεσαι.