X

10 ταινίες για την Πρωτοχρονιά

10 επιλογές από το 1925 μέχρι και σήμερα.

Αυτή η Πρωτοχρονιά, θα μας βρει με φανταχτερά ή όχι ρούχα, πολύ φαγητό και home cinema για όσους μείνουν σπίτι. H ακόλουθη λίστα δημιουργήθηκε για όλους εκείνους που θα προτιμούσαν μερικές αναπάντεχες επιλογές ή έστω όχι τόσο συνηθισμένες. Γιατί με αυτό το σκεπτικό η απάντηση σε όλα είναι το Love Actually, και μάλιστα με διαφορά. Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε ταινίες για την Πρωτοχρονιά που ξεκινούν από το 1925 και τερματίζουν κυριολεκτικά στο σήμερα.

The Gold Rush (1925)

Σίγουρα, το να βλέπει κανείς να στήνουν τον Charlie Chaplin την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μία πτυχή του The Gold Rush, αλλά η vintage γοητεία αυτής της κλασικής βωβής ταινίας είναι ιδανική για να σκεφτoύμε πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί. 

An Affair to Remember (1957)

Ένα κλασσικό ρομάντζο με τον Cary Grant και τη Deborah Kerr ξεκινά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κατά το οποίο οι δύο πρωταγωνιστές, αρραβωνιασμένοι με άλλους, υπόσχονται να συναντηθούν σε έξι μήνες στην κορυφή του Empire State Building. 

The Apartment (1960)

Ο Jack Lemmon είναι ένας νεαρός άνδρας που προσπαθεί να χτίσει τη ζωή του και αφήνει τα στελέχη της εταιρείας στην οποία δουλεύει να χρησιμοποιούν το διαμέρισμά του για εξωσυζυγικές σχέσεις. Μετά από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου, βρίσκει την ερωμένη του αφεντικού του, τη νεαρή γυναίκα που υποδύεται η Shirley MacLaine,  στο διαμέρισμά του όπου έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας με υπερβολική δόση χαπιών. Με όσκαρ καλύτερης ταινίας, το φινάλε του The Apartment πραγματοποιείται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε τη συνέχεια στο Esquire.com.gr