X

Η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας θα αποκτήσει το δικό της "The Crown"

Με τίτλο "Monarki", η νέα σειρά της σουηδικής τηλεόρασης θα διηγηθεί τα γεγονότα της ζωής του βασιλιά Carl XVI Gustaf.

Ύστερα από την επιτυχία του "The Crown" που ακολουθεί τα γεγονότα που αφορούν τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, μία ακόμη σειρά βρίσκεται στα σκαριά και θα ασχοληθεί με τη ζωή άλλων Ευρωπαίων royals. Ο λόγος για τη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας που θα αποκτήσει τη δική της δραματική εκπομπή.

Πιο αναλυτικά, το "Monarki" που θα κάνει πρεμιέρα στο τέλος του χρόνου, με τα γυρίσματα να ξεκινάνε πολύ σύντομα, θα αναφέρεται στη ζωή του βασιλιά Carl XVI Gustaf. Μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα αρκετές πληροφορίες, ωστόσο η πριγκίπισσα Βικτώρια δήλωσε πως δεν θα ήθελε να δει τον εαυτό της στην τηλεόραση. Από την άλλη, αν και το Παλάτι εξήγησε πως δεν έχει καμία εμπλοκή με το πρότζεκτ, ανέφερε πως απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις της σεναριογράφου Asa Lantz, σχετικά με βιογραφικά στοιχεία που ήθελε να μάθει. 

Όπως δήλωσε η Lantz πρόσφατα στο Variety, το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει γίνει πάθος για την ίδια. "Άλλοι βασιλείς και βασίλισσες λέγεται πως είχαν αφήσει το αποτύπωμά τους σε παγκόσμια γεγονότα. Η ιστορία του βασιλιά μας είναι κάτι το διαφορετικό. Όχι τόσο γνωστή παγκοσμίως, όμως τουλάχιστον δραματική και συναρπαστική. Και για τους περισσότερους από εμάς εντελώς άγνωστη", εξήγησε

Και πράγματι η ιστορία του Σουηδού βασιλιά έχει αρκετό ενδιαφέρον. Ο ίδιος διαδέχθηκε τον παππού του το 1973 σε ηλικία 27 ετών, ενώ είχε χάσει τον πατέρα του σε ηλικία 9 μηνών, όταν το αεροπλάνο του Gustaf Adolf συνετρίβη. Σε ηλικία 7 ετών έμαθε ότι πράγματι ο πατέρας του είχε πεθάνει, με τον ίδιο να έχει μιλήσει ανοιχτά για την απώλεια του πατρικού προτύπου από τη ζωή του. 

Τρία χρόνια αφού είχε ανέβει στον θρόνο της Σουηδίας, παντρεύτηκε τη Γερμανοβραζιλιάνα Silvia Sommerlath, την οποία είχε γνωρίσει το 1972 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ζευγάρι απέκτησε 3 παιδιά, με τη μεγαλύτερη πριγκίπισσα Βικτώρια να ανακηρύσσεται διάδοχος του θρόνου. Φυσικά, από την ιστορία δεν απουσιάζουν τα σκάνδαλα, όπως σε κάθε βασιλική οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της. 

Ειδικότερα, τη δεκαετία του '90 είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως ο βασιλιάς είχε σχέση με μία Σουηδή τραγουδίστρια, ενώ το 2005 είχε εμπλακεί σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Παράλληλα, σύμφωνα με ένα βιβλίο που είχε εκδοθεί το 2010, ο βασιλιάς της Σουηδίας σύχναζε σε κακόφημα strip κλαμπ, κάτι που δεν είχε λατρέψει το κοινό. 

Διαβάστε Επίσης