X

Drink Chic | Tα νέα μπαρ της Αθήνας

Και εκείνα που αναμένεται να ανοίξουν σύντομα!

Αρχή της σεζόν και ακολουθεί μια λίστα με τις πρόσφατες και τις προσεχείς αφίξεις στο σύμπαν των μπαρ: προσθήκες που θα έχουν κάτι να πουν και τονώνουν την αθηναϊκή χάρτα στο εν λόγω πεδίο. Νέα μπαρ στην Αθήνα λοιπόν.

'Ηρθαν

Ο Γιάννης Σταθόπουλος, γνωστός στα social media και ως @kapoios_allos δεν είναι κάποια ξένη φυσιογνωμία για το σύμπαν των αθηναϊκών μπαρ (έχοντας μεταξύ άλλων θητεύσει στην μπάρα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και δύο αστέρια Michelin 'Delta'). Κράτησε το δεύτερο συνθετικό της ιντερνετικής του περσόνας και ονοματίζει με αυτό το μπαρ του ('Ο 'Άλλος'), που εδώ και λίγους μήνες κοσμεί τη μίνι πιάτσα της Τιμοθέου, στο Παγκράτι.

Ο 'Άλλος' πατά σε κλασικές απαρχές και σερβίρει ποιοτικά ποτά - classics με new age χαρακτηριστικά, καλές πρώτες ύλες και προσοχή στη λεπτομέρεια. Καλή συλλογή αποσταγμάτων και, πέραν της ζεστής μπάρας, τραπεζάκια και στον πεζόδρομο.

Σαν ένα street style bar στη Θεμιστοκλέους αντιλαμβανόμαστε το 'Steez', που έκανε πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου, σύμπραξη των Δημήτρη Γούζιου και Γιάννη Συμεωνίδη. Η λογική των ποτών πατά στο κόνσεπτ των μικρών, έξυπνων twists σε κλασικά cocktails, με γνώμονες την εποχικότητα, το χαμηλό προφίλ, το focus στη γεύση και την όσο το δυνατόν καλύτερη επεξεργασία φρέσκων υλικών με βιώσιμο τρόπο. Προσθέτεις 90s rap, old school dancehall και global grooves ήχους, χαλαρό crowd, urban αισθητική και εναρμόνιση με κάθε πτυχή της γειτονιάς για να έχεις όλη την εικόνα.

Πατώντας στις κλασικές απαρχές και την ήρεμη δύναμη του aperitivo, το 'Nastro' προστίθεται από τις αρχές του καλοκαιριού στην μπαρογραφία της πόλης. Στην οδό Πολυκλείτου, συστήνεται σαν ένα καθαρόαιμο ιταλικής λογικής aperitivo bar, με οτιδήποτε σερβίρεται εδώ να είναι προϊόν χειροποίητης δουλειάς.

Μεταξύ άλλων, η Αθήνα υποδέχτηκε και δύο νέες παμπ εντός του καλοκαιριού. Η 20η Ιουνίου είναι η ημέρα που η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οδός Μαυρομιχάλη απέκτησε και pub, με ολίγη από μπαρ. Ο χαρακτήρας του 'Queen Granny' ωστόσο ακουμπά περισσότερο στο τερέν της παμπ και, ειδικότερα, στις ιρλανδικότερες αποχρώσεις αυτής - κυριολεκτικά, η ομάδα του γειτονικού 'Frumel' που το άνοιξε παρήγγειλε μέχρι και ειδικούς κωδικούς χρωμάτων για να πετύχει το πράσινο του ΕΙΡΕ. Χώρος οικείος και άμεσος, Guinness (και 5 ακόμη ταπ, συν μία guest κάθε μήνα) να ρέει άφθονη, πληθωρικό φαγητό που κολλά απόλυτα στην περίσταση και ωραίες  μουσικές.

Έτερη παμπ εκείνη στα ΒΠ και την Άνοιξη, το 'Peanuts'. Ο Χρήστος Ευκρατίδης (πρώην ιδιοκτήτης των σουξέ του κέντρου 'Noel' και 'Drunk Sinatra') γνωρίζει καλά τη συνταγή επιτυχημένων κόνσεπτ. Αυτή τη φορά το κάνει μαζί με τον Κώστα Τσίτσα και τη Δήμητρα Βέτσου, με μία φρέσκια ολοήμερη παμπ στην Άνοιξη και παράλληλα ένα δυνητικό στέκι για κάθε τύπο που τριγυρνά στα βορειότερα των βορείων προαστίων.

Ακλόνητα φαβορί η άνετη, ξύλινη μπάρα, οι ζεστοί καναπέδες, ο δροσερός κήπος, οι ωραίες μουσικές και το περιποιημένο comfort food. Το τελευταίο φέρει την υπογραφή της Μυρσίνης Λαμπράκη, και φυσικά σε αυτό, το κρέας έχει την τιμητική του.

Στις αρχές Ιουλίου, το 'Dogpound' έφερε στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης τη δική του χαλαρή και δίχως περιορισμούς κοσμοθεωρία, σαν αποτέλεσμα μίας ιδέας των Ελένη Σαράντη, Βασίλη Στεφανάκη και Βασίλη Νικήτα. Lager και IPA από το μικροζυθοποιείο Βαβέλ, στην Κερατέα καλύπτουν το πεδίο του ζύθου εδώ, γα να πλαισιωθούν από τρεις επιλογές σε on tap cocktails και μία λίστα με 6 signatures. Μαζί τους, η νεοναπολιτάνικη πίτσα της σεφ Σαράντη.  

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr