X

Jack Lemmon | Το παραθαλάσσιο σπίτι του σπουδαίου Αμερικανού ηθοποιού στο Μαλιμπού

Το σπίτι του βραβευμένου με δύο Όσκαρ ηθοποιού σήμερα αξίζει 13 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Jack Lemmon υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στο Hollywood που έχει κερδίσει δύο Όσκαρ για τους ρόλους του στο 'Mister Roberts' και στο 'Save the Tiger'. Στο απόγειο της καριέρας του , ο σταρ που είχε πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 60 ταινίες αγόρασε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο Μαλιμπού για να μείνει με την οικογένειά του.

Ο ηθοποιός έμεινε εκεί για δεκαετίες και σύμφωνα με την κόρη του το σπίτι "είχε σχεδιαστεί και ανακαινιστεί με τον πατέρα μου να προσέχει την παραμικρή λεπτομέρεια στα τέλη της δεκαετίας του '80”. Ο Lemmon έκανε συχνά πάρτι στο σπίτι με πολλούς διάσημους καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους ο Billy Wilder, ο Frank Sinatra και ο Walter Matthau. Η κόρη του Lemmon θυμάται πως "οι αναμνήσεις μου μεγαλώνοντας εκεί είναι απίστευτες και ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορία της οικογένειάς μου. Ήταν η όαση μας για να επανασυνδεθούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας”.

Αντίθετα με τα περισσότερα σπίτια της γειτονιάς, το σπίτι ήταν χτισμένο από τούβλα που έδειχνε πόσο πολύ εκτιμούσε ο σταρ τα παραδοσιακά σπίτια αλλά και την κομψότητα στον σχεδιασμό.

Το σπίτι διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια κι ένα ξεχωριστό στούντιο για φιλοξενούμενους.

Η αυλή του σπιτιού έχει κήπο με μια όμορφη πισίνα και σιντριβάνια αλλά και δρομάκι που οδηγεί στην παραλία.

Στο εσωτερικό του σπιτιού υπάρχουν πολλά τζάκια, ξύλινες διακοσμητικές λεπτομέρειες αλλά και μια ταράτσα που προσφέρει μαγευτική θεά στη θάλασσα.

Στη γειτονιά Broad Beach όπου βρίσκεται το σπίτι έχουν κατά καιρούς αγοράσει σπίτια πολλοί celebrities, ανάμεσα στους οποίους οι Dustin Hoffman, Pierce Brosnan, Goldie Hawn, Mel Gibson και Robert De Niro.

Πηγή: TopTenRealEstateDeals.com
Βίντεο: Sean Evans, @evvo1991 backtothemovies.com/
Φωτογραφίες: Daniel Dilanian