X

Parisian chic | Αυτές είναι οι Γαλλίδες που ξεχωρίζουν για το στυλ τους

Οι κλασικές αξίες αλλά και τα new entries που χαρίζουν αστείρευτη έμπνευση τώρα.

Πόσο ενδιαφέρον έχει να παρατηρεί κανείς τις σημερινές γυναίκες στο Παρίσι, ενώ περπατούν, συνομιλούν, βιάζονται, διαβάζουν βιβλία ή απλώς ρεμβάζουν στην πόλη. Φαίνονται δραστήριες επαγγελματικά, ερωτικά, συναισθηματικά και μοιάζουν, λίγο ή πολύ, ανάλογα με την ηλικία τους, να γνωρίζουν πού βρίσκονται, τι σημαίνει ζωή, έρωτας, εργασία και οικογένεια. Είναι φυσικές, όμορφες, κομψές και η μόδα κυλάει στο αίμα τους. Ξέρουν να ντύνονται ανεπιτήδευτα, δίχως στυλιστικές ακρότητες, με σύμμαχό τους τα must κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Το στυλ τους φωνάζει αυτό το "je ne sais quoi" είναι όμως πάντα προσεκτικά μελετημένο.

Παρακάτω ακολουθούν οι γυναίκες που αντιπροσωπεύουν το  French chic σήμερα και αποτελούν πηγή έμπνευσης για την αισθητική και τη φιλοσοφία τους. 

Lou Doillon
Η κόρη της Jane Birkin και του σκηνοθέτη Jacques Doillon, Lou Doillon διαθέτει κληρονομική έφεση στην ανεπιτήδευτη προσέγγιση στη μόδα. Μοντέλο, ηθοποιός και τραγουδίστρια ακολουθεί τη δική της φιλοσοφία που εξελίσσει το μύθο Birkin με elegant, μποέμ και επαναστατική διάθεση.
Camille Charriere
H Influencer Camille Charriere έχει κλασικό γαλλικό στυλ με ένα μοντέρντο αγγλικό twist που κάνει τη διαφορά. Η ίδια στυλιστικά μπορεί να μεταμορφωθεί από party girl σε  αγοροκόριτσο, φορώντας μίνι φόρεμα Marcia και ψηλοτάκουνα πέδιλα Amina Muaddi  τη  μία μέρα και αντρικό jeans Helmut Lang με πουλόβερ Molli την άλλη, δείχνοντας cool και με τα δύο. 
Leia Sfez
Η Leia Sfez είναι η επιτομή της κλασσικής Γαλλίδας. Αδύνατη, κομψή και φωτογενής έγινε διάσημη μέσα από τα social media με το λογαριασμό της στο Instagram να μοιάζει επίστευτα cool. H ίδια φορά ελάχιστο μακιγάζ, αλλά έχει λαμπερό δέρμα και επιμελώς ακατάστατα μακριά μαλλιά και οι γυναίκες αναζητούν τα μυστικά της.
Léa Bonneau
H Juny Breeze δεν είναι το μοντέλο με τις κλασσικές αναλογίες. Μικροκαμωμένη και αρκετούς πόντους μακριά από το size XS έχει καταφέρει να βρίσκεται ανάμεσα  στα πιο φρέσκα πρόσωπα της βιομηχανίας που δύσκολα ξεχνά κανείς. Παρότι μεγάλωσε στη Βρετανία επέστρεψε τα τελευταία επτά χρόνια στη γενέτειρά της, το Παρίσι, αντιλαμβανόμενη την τρέλα με το γαλλικό πρότυπο και στιλ, το οποίο αντιπροσωπεύει επάξια.
Juny Breeze
H Juny Breeze είναι επίσης ένα fashion icon made in France που δεν γεννήθηκε όμως στο Παρίσι. Από Αιγύπτιο πατέρα και Μαροκινή μητέρα, η ίδια μεγάλωσε δυτικά του Παρισιού -περιτριγυρισμένη από vintage οικογενειακά ρούχα- πριν μετακομίσει στο κεντρικό Παρίσι πριν ενάμιση χρόνο. Η 27χρονη ασχολείται επαγγελματικά με το Instagram, ενώ χρησιμοποιεί το προφίλ της και ως ηλεκτρονικό κατάστημα μέσω του οποίου πουλά second hand κομμάτια κάθε εβδομάδα. 
Gabrielle Caunesil
Η Ιnfluencer και μοντέλο Gabrielle Caunesil έχει αυθορμητισμό, τόλμη και τέλειες αναλογίες που την καθιστούν αβίαστα αισθησιακή. Όσον αφορά το στυλ της τα κάνει όλα να φαίνονται απλά και αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο να γίνει κανείς fan της.
Anne-Laure Mais
To it girl του Instagram, Anne-Laure Mais ή αλλιώς Adenorah δεν επηρεάζει πλέον μόνο μέσω του feed της, αλλά κερδίζει και χρήματα με τη δική της σειρά ρούχων Μusier Paris που αποδεικνύει πως οι γυναίκες της Γαλλίας γνωρίζουν από μόδα. 
Jeanne Damas
Η συγγραφέας και επιχειρηματίας, Jeanne Damas θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως κορίτσι της διπλανής πόρτας με effortless, ρομαντικό στυλ. Η ίδια δεν διαλέγει τα τελευταία trends, αλλά προσεγγίζει τη μόδα με τη δική της οπτική, επαναλαμβάνοντας συχνά τα ίδια ρούχα και αξεσουάρ με διαφορετικό τρόπο. Λίγα και καλά κομμάτια, πολλές φινετσάτες εμφανίσεις.
Carine Roitfeld
Έχοντας εργαστεί στα σημαντικότερα γυναικεία περιοδικά, μεταξύ των οποίων και στο Ηarper's Bazaar ως global fashion director, η  Carine Roitfeld ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει στυλ. Οι γνώσεις και η εμπειρία της την έχουν τοποθετήσει ανάμεσα στις πιο επιδραστικές φυσιογνωμίες της σύγχρονης μόδας. Στις δραστηριότητές της πλέον έχει προσθέσει και αυτή της συμβούλου μόδας του brand Karl Lagerfeld.
Caroline de Maigret
Η Caroline de Maigret είναι από τα μεγαλύτερα woman crushes που όσο μεγαλώνει η επιρροή της στη μόδα γίνεται όλο και ισχυρότερη. Η ίδια μοιράζεται τις συμβουλές της τόσο μέσα από τα βιβλία της, με πιο πρόσφατο το "Older, but Better, but Older" όσο και μέσα από τα social media και έχει πιστές fans σε όλο τον κόσμο.