X

Πώς τα jeans σας μπορούν να διατηρήσουν το σχήμα τους;

Η λύση είναι πιο απλή από ό,τι φαντάζεστε.

Ποιος δεν αγαπάει τα jeans; Ποια γυναίκα δεν έχει έστω και ένα στη συλλογή της; Σίγουρα και εσείς έχετε τουλάχιστον ένα αγαπημένο, το οποίο φοράτε κάθε φορά που δεν ξέρετε τι άλλο να βάλετε αλλά θέλετε να νιώθετε όμορφα. Τι συμβαίνει όμως με κάποια άλλα jeans που "σακουλιάζουν";

Την πρώτη στιγμή που φοράτε ένα τζιν παντελόνι, είτε μόλις το αγοράσετε, είτε μόλις πλυθεί και σιδερωθεί, στρώνει τέλεια. Σμιλεύει το σώμα με τον καλύτερο τρόπο κολακεύει τη σιλουέτα. Μετά από κάποιες ώρες όμως, είναι σαν να ξεχειλώνει, χάνει το σχήμα του και τελικά δεν κολακεύει, γιατί μπορεί να προσθέτει πόντους ή να εξαφανίζει τις καμπύλες. Κι όμως υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε αρκεί να προσέξετε ένα πολύ απλό πράγμα.

Το μυστικό λοιπόν είναι πάρα πολύ απλό και θα πρέπει να το έχετε υπόψιν σας κάθε φορά που αγοράζετε ένα τζιν παντελόνι. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένα πολύ ακριβό, ή ένα πιο οικονομικό denim ύφασμα. Αυτό που έχει σημασία είναι να είναι βαμβακερό. Τα βαμβακερά υφάσματα κρατούν πολύ καλύτερα τη φόρμα τους, δεν ξεχειλώνουν εύκολα και έτσι το τζιν δε θα χάσει τη φόρμα του.

Αν μάλιστα θέλετε να κάνετε ακόμα πιο ιδανικό το στρώσιμο των jeans σας, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα μαλακτικό όταν τα πλένετε. Το μαλακτικό μαλακώνει τις ίνες του και τελικά το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς πιο κολακευτικό.

Όσο ακριβό και αν είναι ένα τζιν παντελόνι, αν δεν είναι φτιαγμένο από βαμβακερό ύφασμα (έστω στο 90%) δεν πρόκειται να αποφύγετε αυτό το "σακούλιασμα" και έτσι φροντίστε να δώσετε περισσότερη σημασία στο καρτελάκι της σύνθεσης παρά σ’ αυτό που γράφει το label.

Πηγή: Missbloom.gr