X

Ο οίκος Gucci παρουσιάζει ένα διαφορετικό project για το πιο iconic ρολόι του

Το G-Timeless έτσι όπως το φαντάστηκε μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών.

Ο Gucci έχει λανσάρει τον τελευταίο καιρό πολλά projects και συνεργασίες, καθώς θέλει μ’ αυτόν τον τρόπο να μοιραστεί το όραμά του στον ψηφιακό κόσμο. Τώρα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Alessandro Michele, κάλεσε visual artists από όλο τον κόσμο, και τους ζήτησε να δώσουν τη δική τους οπτική στο ρολόι G-Timeless.

Ο Michele συζήτησε με τους καλλιτέχνες -illustrators, ζωγράφους και digital artist- και τους ζήτησε να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να δημιουργήσουν έργα τέχνης με διαφορετικές εκδοχές του iconic G-Timeless.  Όλοι τους λοιπόν κλήθηκαν να αναπαραστήσουν το ρολόι με το δικό τους τρόπο και να επικεντρωθούν σε ένα από τα χαρακτηριστικά του, που το κάνει να ξεχωρίζει: το μοτίβο με τη μέλισσα, που συστήθηκε για πρώτη φορά από τον Gucci στα 1970s και είναι και το κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο του.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν αντιπροσωπεύουν μια πραγματικά παγκόσμια κοινότητα. Κάποιοι επίσης έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν με το ιταλικό label, όπως οι Winnie Chi από την Κινα και Kieron Livingstone από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι περισσότεροι όμως δουλεύουν για πρώτη φορά με τον οίκο. Η λίστα περιλαμβάνει τους Oh de Laval και Tishk Baranji, που έχουν τη βάση τους στο Λονδίνο, Balfua από την Καλιφόρνια, David Macho από την Ισπανία και Andrey Kasay από τη Ρωσία. Τα έργα κάποιων, όπως των Margot Ferrick και Cambo, έχουν ήδη εμφανιστεί στο Instagram του Gucci σαν teaser. Παρόλο που κάθε καλλιτέχνης έδωσε την καθαρά προσωπική του ματιά στο project, όλα τα έργα είναι ονειρικά και με σουρεαλιστική διάθεση, ενώ κατάφεραν να αποδώσουν τέλεια τον εκλεκτικό χαρακτήρα του οίκου Gucci. 

To καντράν του G-Timeless είναι διακοσμημένο με τις διάσημες μέλισσες του οίκου, ενώ το διαφανές υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο, δίνει μια εικόνα του αυτόματου μηχανισμού που διαθέτει. 

Υπάρχουν οκτώ εκδοχές του ρολογιού φτιαγμένες από μαύρο όνυχα, κίτρινο χρυσό 18 καρατίων και tiger eye ή μαλαχίτη.

Cambo
David Macho
Andrey Kasay
Andrey Kasay
Cambo
Balfua
Kieron Livingstone
Kieron Livingstone
OhDeLaval
David Macho
OhDeLaval
Margot Ferrick
Margot Ferrick
Tishk Barzanji
Tishk Barzanj