X

Old Marc Jacobs | Ο λογαριασμός στο Instagram που καταγράφει με εικόνες όλη την πορεία του σχεδιαστή

Εμβληματικά shows, στιγμιότυπα από παρασκήνια, editorial μόδας και αξέχαστες καμπάνιες σε ένα account.

Ο Marc Jacobs είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τα πιο δημιουργικά μυαλά της βιομηχανίας της μόδας και σήμερα μπορεί κανείς να καταλάβει το γιατί, παρακολουθώντας ολόκληρη τη πορεία του μέσα από ένα νέο λογαριασμό στο Instagram. Από το εμβληματικό gothic ensemble που φόρεσε η Lady Gaga στο Fall 2016 show του σχεδιαστή και τη φωτογράφηση όπου 'έκαψε' τη Rachel Zoe μέχρι ένα editorial όπου χορεύει μπαλέτο με τη Naomi Campbell, οι εικόνες από αυτές τις στιγμές θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του διαδικτύου χάρη στο account @oldmarcjacobs.

Ο λογαριασμός που βγήκε live την 1η Οκτωβρίου, έρχεται να συμπεριληφθεί σε μια σειρά από accounts αφιερωμένα σε σχεδιαστές και γεμάτα με ιδιαίτερο, αρχειακό υλικό που ολοένα και γεμίζουν το Instagram. Τα Tom Ford for Gucci, Old Céline και McQueen_Vault είναι μόνο κάποια από τα accounts που έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων followers, ωστόσο το Old Marc Jacobs προσφέρει μια μοναδική ματιά, από την καμπάνια του Louis Vuitton το 2009 με πρωταγωνίστρια την Madonna μέχρι τα 'Pilgrim' shoes του Jacobs το 2012.

Κάθε βήμα στην επαγγελματική πορεία του σχεδιαστή ήταν σαν μια προέκταση της περσόνας του, από το Perry Ellis και τον Louis Vuitton μέχρι το ομώνυμο brand του. Μέχρι στιγμής το Old Marc Jacobs έχει αναρτήσει στιγμιότυπα από τις collection του, φωτογραφήσεις αλλά και δημόσιες εμφανίσεις του, ωστόσο τα post που έχουν τη μεγαλύτερη ανταπόκριση είναι εκείνα που αφορούν τον ίδιο τον Jacobs.

Από το grungy στιλ του τη δεκαετία του '90 μέχρι τις αρχές του 2010 όπου φορούσε φούστες, γούνες Prada και κρατούσε Birkin, όλες αυτές οι μεταμορφώσεις του καταγράφονται στο account το οποίο ήδη ακολουθεί ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του- ο Nick Newbold και ο Michael Ariano- ενώ συχνά κάνουν repost τις αναρτήσεις του.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και καμπάνιες του στις οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει από τον Marilyn Manson και την 11χρονη τότε Dakota Fanning μέχρι τη Victoria Backham- σε μια τεράστια χάρτινη σακούλα- και την Sofia Coppola.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ