X

Balenciaga-Alexander McQueen | Σταματούν να χρησιμοποιούν γούνα στις συλλογές τους

Τα δύο fashion houses αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικές τακτικές.

Δύο οίκοι με μεγάλη ιστορία στο κόσμο της μόδας και με μεγάλη επιρροή στη σύγχρονη fashion βιομηχανία, οι Alexander McQueen και Balenciaga ανακοίνωσαν πως σταματούν τη χρήση γούνας για τις συλλογές τους. Τα δύο fashion houses που ανήκουν στην οικογένεια της πολυεθνικής εταιρείας Kering αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικές τακτικές και να συμβάλουν με τον τρόπο τους στη μάχη που γίνεται για την προστασία των ζώων.

Ο οίκος Gucci επίσης βρίσκεται στη λίστα με τους οίκους μόδας που δεν χρησιμοποιούν αληθινή γούνα στις collections τους ήδη από το 2018. Εδώ και χρόνια μάλιστα, οι υπεύθυνοι του οίκου Balenciaga είχαν αποφασίσει να διακόψουν τη χρήση γούνα, ωστόσο αυτό έγινε τώρα όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Σύμφωνα με το Business of Fashion, οι οίκοι Saint Laurent και Brioni, οι οποίοι ανήκουν επίσης στην εταιρεία Kering, είναι οι μοναδικοί που χρησιμοποιούν ακόμα αληθινή γούνα για τις δημιουργίες τους.

Ανάμεσα στους οίκους μόδας που έχουν αποφασίσει να ταχθούν υπέρ του αγώνα που γίνεται για την προστασία των ζώων είναι οι Chanel, Prada και Versace. Πρόσφατα μάλιστα, Βρετανοί σχεδιαστές μόδας όπως οι Stella McCartney, Vivienne Westwood και Erden Moralioglu έστειλαν επιστολή στον Borris Johndon, ζητώντας να απαγορευτεί η πώληση γούνας στη Μεγάλη Βρετανία. Η California είναι επίσης η πολιτεία των Η.Π.Α. που ακολουθεί αυτή την τακτική ήδη από το 2019.