X

Πέθανε ο σχεδιαστής Alber Elbaz

Σε ηλικία 59 ετών από επιπλοκές του covid-19.

Σε ηλικία 59 ετών άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 24/04 στο Παρίσι ο γνωστός σχεδιαστής Alber Elbaz. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιαστής νοσηλευόταν με Covid-19.

O Elbaz έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη δουλειά του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Lanvin, τον οποίο υπηρέτησε από το 2001 μέχρι το 2015. Μέτα από ένα 5ετές διάλειμμα, ο σχεδιαστής επέστρεψε πρόσφατα λανσάροντας το δικό του brand ΑΖ Factory, για το οποίο μάλιστα είχε ανακοινώσει διάφορα φιλόδοξα project στα οποίο ο ίδιος είχε ενεργή παρουσία. H παρουσία της πρώτης collection του AZ Factory έγινε στην Haute Couture Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον Ιανουάριο. 

Γεννημένος στο Μαρόκο, ο Alber Elbaz μετακόμισε σε ηλικία 10 ετών με την οικογένειά του στο Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε και τις σπουδές του στο σχέδιο. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1985 και εργάστηκε σε οίκους όπως οι Geoffrey Beene και Yves Saint Laurent, πριν αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του γαλλικού οίκου. Χάρη στον Elbaz, ο οίκος Lanvin γνώρισε δημιουργική και εμπορική επιτυχία και έγινε δημοφιλής ανάμεσα σε fashion editors και celebrities.

Την είδηση του ξαφνικού θανάτου έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Richemont, η εταιρεία ειδών πολυτελείας που συνεργαζόταν Alber Elbaz για το AZ Factory. Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της εταιρείας, Johann Rupert, αναφέρει: "Με τεράστια θλίψη και σοκ πληροφορήθηκα τον ξαφνικό θάνατο το Alber. Είχε τη φήμη μία από τις πιο λαμπερές και αγαπητές προσωπικότητες της βιομηχανίας. Πάντα με συγκινούσε η εξυπνάδα του, η ευαισθησία του, η γενναιοδωρία του και η αστείρευτη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικά θερμός και ταλαντούχος, και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και ενσυναίσθηση αφήνουν ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα"