X

O οίκος Gucci επαναλανσάρει ανανεωμένη την Bamboo Bag

Η Gucci Bamboo 1947 επαναφέρει στις συλλογές του οίκου ένα iconic σχέδιο.

Ανάμεσα στις τάσεις που μας σύστησε η μόδα της σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2021-22 στις τσάντες ήταν και η αναβίωση iconic σχεδίων. Η επιστροφή εξάλλου σε vintage κομμάτια και στη ρετρό αισθητική που επανερμηνεύει και προσφέρει αναθεωρημένα μοντέλα που αποδείχτηκαν διαχρονικά στο πέρασμα του χρόνου αφορά μία γενικότερη τάση που ξεπήδησε στη διάρκεια της πανδημίας. Οπότε καθόλου τυχαία, οι μεγάλοι οίκοι φρόντισαν να αναδείξουν και να συμπεριλάβουν στις συλλογές τους νέες εκδοχές από τσάντες που αγάπησαν και εμπιστεύτηκαν ολόκληρες γενιές γυναικών. 

Ο οίκος Gucci, που δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του στην αισθητική παλαιότερων δεκαετιών, και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Alessandro Michele ρίχνουν αυτή τη φορά στη αγορά μία από τις iconic τσάντες του οίκου, τη Bamboo bag. Το νέο μοντέλο, που επενασχεδίασε ο Michele ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου στιλ, ονομάζεται Gucci Bamboo 1947 και έρχεται να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα δημοφιλή iconic σχέδια της σειράς Gucci Beloved- στα οποία πρωταγωνίστρια αναδείχτηκε τις τελευταίες σεζόν η Gucci Jackie 1961. 

Η ιστορία της Bamboo bag 

To 1947, στη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου στην Ιταλία οπότε και τα παραδοσιακά ακατέργαστα υλικά ήταν δύσκολο να βρεθούν, ο ιδρυτής του οίκου, Guccio Gucci, με τη βοήθεια των πρωτοπόρων τεχνιτών της Φλωρεντίας, αποφάσισε να αξιοποιήσει το ελαφρύ και ανθεκτικό μπαμπού για να φτιάξει το χερούλι μίας τσάντας, δημιουργώντας τελικά ένα έμβλημα των γυναικείων αξεσουάρ.  

Μέσα στις επόμενες δεκαετίες, η Bamboo bag έγινε μια σταθερή επιλογή ανάμεσα στις εκπροσώπους του Hollywood και του διεθνούς jet set, με αποτέλεσμα η τσάντα να εδραιωθεί ως iconic. 

H Πριγκίπισσα Diana με Gucci bamboo handle tote.

Gucci Bamboo 1947: η ανανεωμένη εκδοχή 

Η νέα εκδοχή της Bamboo top handle τσάντας διακρίνεται από την εναλλαγή στα δέρματα και την προσθήκη Web straps, που προσφέρει σύγχρονη ματιά σε μία σοφιστικέ σιλουέτα, ενώ έρχεται σε ποικιλία μεγεθών (medium, small, mini) και χρωμάτων, από τα κλασικά μαύρο, λευκό, καφέ μέχρι πιο ζωντανά χρώματα όπως φωτεινό πορτοκαλί, marigold κίτρινο, ροζ , γαλάζιο και ανοιχτό πράσινο (στη small και mini εκδοχή). 

Η Gucci Bamboo 1947 χαρακτηρίζεται από το ίδιο επίπεδο δεξιοτεχνίας με την αυθεντική και τόσο το χερούλι όσο και το κούμπωμά της είναι κατασκευασμένα από κομμάτια μπαμπού που επιλέχθηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του οίκου Gucci και πήραν σχήμα, γυαλίστηκαν και τελειοποιήθηκαν προσεχτικά στο χέρι. 

Gucci Bamboo 1947

Το λανσάρισμα

Για να γιορτάσει το επαναλανσάρισμα της σειράς Bamboo, ο οίκος προσκάλεσε 9 διεθνείς δημιουργούς να συνεργαστούν σ' ένα ψηφιακό πρότζεκτ. Ζητήθηκε από τον καθένα να αποτυπώσει την προσωπική του οπτική πάνω στη Gucci Bamboo 1947 μέσα από τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου με επίκεντρο την τσάντα. 

Μέσα από μία σειρά από φωτογραφίες, εικονογραφήσεις, πίνακες ζωγραφικής και videos, η σειρά Bamboo ζωντανεύει υπό το πρίσμα διαφορετικών λήψεων που αποτυπώνουν μία διαφορετική εκδοχή του ανανεωμένου iconic σχεδίου. Ανάμεσα στος καλλιτέχνες που συμμετείχαν οι φωτογράφοι Maddalena Arcelloni, Lou Escobar, Katya Mayer, Theo Liu Xiangyu, Cho Gi-Seok, Suzanne Saroff και οι καλλιτέχνες Nico Ito, Samson Bakare και Everett Glenn

Everett Glenn
 
Lou Escobar

Nico Ito

Cho Gi-Seok

* H Gucci Bamboo 1947 είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα Gucci και στο gucci.com.