X

5 πλεκτά κομμάτια που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φθινοπωρινού ντυσίματος

Τα πλεκτά ρούχα που κάθε fashion lover έχει στη συλλογή της.

Από τη στιγμή που στρέψουμε την προσοχή μας στην ενημέρωση των knit trends και στην αγορά πλεκτών ρούχων, σημαίνει πως το φθινόπωρο και στη συνέχεια ο χειμώνας είναι κοντά. Τα πλεκτά ρούχα είναι ένα διαχρονικά αναπόσπαστο κομμάτι του ντυσίματος που αφορά τους μήνες με χαμηλή θερμοκρασία. Κυρίως τα πουλόβερ μάλιστα αποδεικνύονται κάθε χρόνο ο καλύτερος φίλος για τις ημέρες με χαμηλή θερμοκρασία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα πλεκτά δεν είναι απλώς τα "ρούχα για το πολύ κρύο”. Πολύ περισσότερο όμως είναι τα "ρούχα που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τη χαμηλή θερμοκρασία με κομψότητα και φινέτσα”.

Πλεκτές μπλούζες, πλεκτές φούστες, πλεκτά φορέματα, πλεκτές ζακέτες, πλεκτά παντελόνια. Πλέον, τα knitwear κομμάτια έχουν αποκτήσει μία σταθερή και ολοένα ανοδική πορεία στη λίστα με τις επικρατέστερες τάσεις της φθινοπωρινής και χειμερινής μόδας. Το γεγονός αυτό τα τοποθετεί υψηλά και στη shopping list που θα δημιουργήσετε για να καλωσορίσετε το φθινόπωρο.

Για παράδειγμα, οι πλεκτές μπλούζες που είναι η πιο basic προσθήκη συνδυάζονται άψογα με τζιν και υφασμάτινα παντελόνια, με κοστούμια ή σαλοπέτες, ενώ μας βοηθούν επίσης να δημιουργήσουμε layering στις εμφανίσεις μας. Αμέσως επόμενη επιλογή είναι τα πλεκτά φορέματα. Πρακτικά, άνετα και εξαιρετικά θηλυκά, τα πλεκτά φορέματα μπορούν να φορεθούν από το πρωί στο γραφείο έως το brunch της Κυριακής και τη βραδινή έξοδο.

Εναλλακτικά, μία πλεκτή φούστα αξίζει την προσοχή σας. Σε μονοχρωμίες ή σε πλέξεις με γήινες αποχρώσεις, οι πλεκτές φούστες ταιριάζουν με πουκάμισα ή εξίσου πλεκτές μπλούζες για εμφανίσεις που είναι συνώνυμο του coziness. Σε περίπτωση που θέλετε να αντικαταστήσετε το αγαπημένο σας τζιν με ένα εξίσου άνετο bottom, τότε το πλεκτό παντελόνι είναι ένα στιλιστικό ρίσκο που αξίζει να πάρετε, αφού έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται όσο εσείς πειραματίζεστε με συνδυασμούς.

Τελευταίο, αλλά εξίσου απαραίτητο κομμάτι για την σεζόν που έρχεται είναι το πλεκτό κομμάτι με τη μεγαλύτερη στιλιστική εξέλιξη, δηλαδή η πλεκτή ζακέτα. Όταν το επιτρέπει ακόμα η θερμοκρασία, μία πλεκτή ζακέτα μπορεί να πάρει τον ρόλο του main πανωφοριού, ενώ όταν η θερμοκρασία πέφτει, σας βοηθάει να κάνετε layering στα σύνολά σας για να προστατευτείτε με στιλ από το κρύο. Μεταξύ άλλων, οι ζακέτες μπορούν να φορεθούν ως τοπ, να συνδυαστούν με φούστες και φορέματα, μπορείτε να προσθέσετε μία ζώνη που θα τονίσει τη μέση σας ή να τη φορέσετε απλώς με το τζιν παντελόνι σας.

Editor's Picks

Παντελόνι
Πλεκτό παντελόνι Chloé
Παντελόνι Balenciaga
Φόρεμα
Midi πλεκτό φόρεμα Cos
Πλεκτό φόρεμα με σχίσιμο Massimo Dutti
Φούστα
Πλεκτή φούστα Bottega Veneta
Πλεκτή φούστα με βολάν Johanna Ortiz
Ζακέτα
Ζακέτα με πλέξη ριμπ H&M
Love Parade ζακέτα Gucci
Πουλόβερ
Ριγέ πουλόβερ Zara
Πουλόβερ με ζιβάγκο Falconeri