X

Τα κοσμήματα της Δήμητρας Βουράκη εξελίσσουν την κληρονομία του οίκου Vourakis

Κομμάτια που ξεχωρίζουν οι λάτρεις της υψηλής κοσμηματοποιίας.

Εντυπωσιακοί όγκοι, περίτεχνα δεσίματα και αναφορές σε iconic κομμάτια του παρελθόντος μετατρέπουν τα κοσμήματα της Δήμητρας Βουράκη για τον
ομώνυμο οίκο σε κομμάτια αφιερωμένα στους connoisseurs της υψηλής κοσμηματοποιίας. Η ταλαντούχα σχεδιάστρια συνεχίζει να εξελίσσει την κληρονομιά της οικογένειάς της στην υψηλή κοσμηματοποιία και απαντά στις ερωτήσεις του Harper’s Bazaar για την έμπνευσή της αλλά και για τη σχέση της με το κόσμημα.

-Ποιο είναι το key element των κοσμημάτων Vourakis;

Η πίστη στις παραδοσιακές τεχνικές υψηλής κοσμηματοποιίας του οίκου μας, η επιμονή στην τελειότητα και η συνεχής αναζήτηση εξαίσιων πολύτιμων λίθων. Είναι όλα κομμάτια του DNA μας και θεωρώ πως αυτά προσθέτουν μια έξτρα λάμψη στα κοσμήματά μας.

-Υπάρχει ένα πρόσωπο της οικογένειάς σας που σας εμπνέει σε σχεδιαστικό επίπεδο;

Η αγαπημένη μου μητέρα! Είναι πάντα εκεί για εμένα, με στηρίζει σε όλα και με παροτρύνει να κάνω τις νέες ιδέες μου πράξη. Η ίδια στα μάτια μου είναι ένα κράμα δυναμικότητας και ευαισθησίας, στοιχείων που αποτελούν συνεχής πηγή έμπνευσης για τις γραμμές των κοσμημάτων που σχεδιάζω.

Η σχεδιάστρια Δήμητρα Βουράκη 


-Ποιο signature κομμάτι Vourakis αξίζει να προστεθεί στη συλλογή μιας γυναίκας;

Ένα μοναδικό περιδέραιο από λευκό και κίτρινο χρυσό, δεμένο με μπριγιάν, ένα εμβληματικό κομμάτι του οίκου μας, σχεδιασμένο από τον παππού μου Δημήτρη Βουράκη για τη βασίλισσα Φρειδερίκη. O Vourakis ήταν αποκλειστικός σχεδιαστής κοσμημάτων της βασιλικής οικογένειας και χρυσών ενθύμιων δώρων για τους καλεσμένους της. Όλα αυτά τα κομμάτια αναπαράγονται μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν
κομμάτια διακριτικά, αλλά με βαθιά ιστορία και τεχνική αρτιότητα, που μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμα και τα πιο καθημερινά looks.

-Με ποιον πολύτιμο λίθο έχετε εμμονή;

Λατρεύω το σμαράγδι και το ρουμπίνι. Το πρώτο διότι εκπέμπει έναν σαγηνευτικό δυναμισμό. Είναι ο πολύτιμος λίθος που συνδέεται με την αιώνια αγάπη και τη ζωτικότητα. Από την άλλη, το ρουμπίνι, ο λίθος του πάθους, είναι ιδανικός στα μάτια μου για πιο οργανικές φόρμες και φυσικά γι' αυτήν της καρδιάς.


-Τελικά, για ποιον λόγο πιστεύετε ότι το fine jewelry κατέχει την υψηλότερη θέση στην καρδιά των γυναικών;

Γιατί εμπεριέχει την έννοια του "για πάντα". Η λάμψη των πολύτιμων λίθων και μετάλλων συνδέεται με τα συναισθήματα που θέλουμε να εξελίσσονται αέναα. Σε ένα κόσμημα υψηλής κοσμηματοποιίας μια γυναίκα αναγνωρίζει την έλλειψη του παροδικού, κάτι που έχουμε ανάγκη σε μια ζωή γεμάτη εφήμερες καταστάσεις και συναισθήματα.

Κοσμήματα της Δήμητρας Βουράκη

Δαχτυλίδι από λευκό χρυσό 18Κ, με διαμάντια και ζαφείρι, Vourakis
 
Δαχτυλίδι από λευκό χρυσό 18Κ, με διαμάντια και σμαράγδια, Vourakis.

Σκουλαρίκια από λευκό χρυσό 18Κ, με διαμάντια, Vourakis