X

Ο Walter Chiapponi είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Tod's

Η πρώτη του συλλογή θα παρουσιαστεί το επόμενο φθινόπωρο.

Μετά την Bottega Veneta, όπου δούλεψε με τον πρώην creative director Tomas Maier, ο Walter Chiapponi βρίσκεται πλέον στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Tod's για τις γυναικείες και ανδρικές συλλογές του brand. Η πρώτη Autumn-Winter 2020/21 συλλογή του Chiapponi θα παρουσιαστεί στα καταστήματα το επόμενο φθινόπωρο. 

"Ο Walter Chiapponi είναι ένας ταλαντούχος και δημιουργικός Ιταλός που γνωρίζει και μπορεί να συνδυάσει το ιταλικό lifestyle της Tod’s με τη μοντέρνα προσέγγιση, χωρίς να χαθεί καθόλου η υψηλή ποιότητα και η δεξιοτεχνία που συνθέτουν το DNA του brand. Τον καλωσορίζω και του εύχομαι ό,τι καλύτερο στο νέο του ρόλο" δήλωσε o Diego Della Valle, πρόεδρος της εταιρείας. 

"Είναι μεγάλη τιμή να δουλεύω για την Tod’s. Είναι ένα brand που εκπροσωπούσε ανέκαθεν την αριστεία της ιταλικής ποιότητας και στυλ στο διεθνές πανόραμα. Το γεγονός ότι μπορώ με τη σειρά μου να συμμετέχω στην ανάπτυξη του ιταλικού lifestyle, αποτελεί για μένα πρόκληση αλλά κι έναν λόγο να είμαι περήφανος" σχολίασε ο Chiapponi  με τη σειρά του. 

Ο Walter Chiapponi γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1978. Αφού σπούδασε στο European Institute of Design, έκανε το ντεμπούτο του στον κόσμο της μόδας στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μετά από μια περίοδο στον Givenchy στο Παρίσι, επέστρεψε στην Ιταλία το 2007, όπου και εργάστηκε σε brands όπως Valentino, Gucci, Miu Miu και Bottega Veneta.